Puljić i Nikšić: BiH svi moramo osjećati kao svoju kuću

Delegacija Socijaldemokratske partije BiH koju je predvodio predsjednik Nermin Nikšić održala je sastanak s kardinalom Vinkom Puljićem, piše novinska agencija Patria.

128

Inače, sastanak je uslijedio nakon što je SDP BiH poslao poziv za susret sa poglavarima pravoslavne, muslimanske i katoličke vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, prvi sa pozivu odazvao Husein ef. Kavazović, sa kojim je tako upriličen i prvi od planiranih sastanaka 19. oktobra.

MARKETING

– Ja sam otvoren za rezgovore, jer razgovori ruše predrasude, tako da sam ja želio čuti njihove poglede i stavove. I one vjerničke stavove, stavove o moralu u odnosu na strategiju stvaranja društva u kojem je prevažno dostojanstvo čovjeka, ljudsko pravo i jednakopravnost, a strukturu države treba stvarati tako da se svi u BiH osjećamo kao kod kuće. Njima prepuštam, neka se natječu i neka narod odluči kome će dati svoj glas – kazao je kardinal Puljić.

Nermin Nikšić, lider SDP-a istakao je da je ovo jedan u nizu sastanaka koje SDP ima, jer žele svima prenijeti svoje stavove.

– Zahvaljujem se kardinalu da je u vrijeme blagdana našao vrijeme za delegaciju SDP-a gdje smo razgovarali svako o svom viđenju onoga što je pred nama. Svakako smo iskoristili priliku i zahvalili se kardinalu na svemu što je uradio na očuvanju multietničnosti i očuvanju nezavisnosti BiH. Mi smo rekli ono što želimo raditi i jako puno se poklapa naših stavova. Mi se fokusiramo na životne probleme i  ono što je problem svih građana BiH i ono što bi trebalo da osigura bolji život. I kardinal i mi smo se usaglasili da BiH treba da bude jedna kuća za sve nas.

– Ovo je ohrabrenje za nas i da pravimo izborni program u kojem ćemo praviti rješenja za životne probleme, poslodavaca, građana – kazao je Nikšić.

Lider SDP-a kazao je i da svi „moramo učiniti sve što je do nas da se svi osjećamo ravnopravni na svakom pedlju BiH“.

– Svi narodi u BiH i svi građani treba da budemo pripadnici svog naroda, ali malo više da svi budemo Bosanci i Hercegovci i tad ćemo imati BiH kao jednu kuću za sve nas – dodao je Nikšić.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara