Napravite ukusni punjeni paradajz
Sastojci:
4 paradajza srednje veličine
130 g skuhane riže
80 g skuhanog graha
2 kašike nasjeckanog peršuna
50 g namrvljenog feta sira
so i biber
1 kašika maslinovog ulja
Priprema
Paradajz operite i obrišite, pa im odrežite poklopčić sa gornje strane. Ostrim nožicem i uz pomoć kašike odstranite sve sjemenke zajedno sa pulpom iz sredine. Pulpu narežite na manje komadiće i sačuvaj. Dublji pekač premaži sa malo ulja kao i paradajz, pa ih poslažite u prpremljeni pekač . Ostavite sa strane do upotrebe.
U zdjelu za miješanje uspite skuhanu rižu , grah , peršun , sir , nasjeckane ostatke paradajza, so i biber, pa sve dobro izmješajte da smjesa bude ujednačena . Ovim nadjevom puni paradajz do vrha .
Pekač sa napunjenim paradajzom prebacite u ugrijanu rernu na 180 stepeni i peći 30 minuta dok se sve lijepo ugrije i ispeče, a paradajz i nadjev lagano porumene. Pečeni paradajz izvadite iz rerne i ostavi 10-tak min da se prohlade, pa ih servirajte kao vegetarijanski obrok uz salatu ili kao prilog ribi ili mesu.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.