Qatar Airways obavio let s vakcinisanom posadom i putnicima

28

Kompanija Qatar Airways je postala prva u svijetu koja je obavila let na kojem su posada i putnici bili vakcinisani protiv koronavirusa.

MARKETING

Pandemija koronavirusa i uvedene mjere napravili su haos u cijelom svijetu, a negativne efekte osjetile su i aviokompanije. Zbog restrikcija putovanja avioni su prazni, brojni letovi su otkazani, a kompanije su zapale u finansijsku krizu.

Međutim, Qatar Airways je saopćio da je obavljen prvi let na kojem su bili vakcinisani članovi posade i putnici. Avion je poletio s Međunarodnog aerodroma Hamad u Dohi.

Zvaničnici kompanije su rekli da ovaj posebni let demonstrira naredu fazu u oporavku međunarodnih putovanja. Također, istaknuto je da Qatar Airways dnevno vakciniše 1.000 svojih uposlenika

Ova kompanija je prva na Bliskom istoku koja koristi IATA pasoše, odnosno aplikaciju za putnike koja sadrži rezultate testova na koronavirus koji obavljaju ovlaštene laboratorije.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.