Naslovnica BiH Radiosarajevo...

Radiosarajevo.ba o fotografijama Visočanina Almina Tabaka: Migranti u BiH, dok čekaju “kartu” za Europu

365

Almin Tabak je freelance fotograf iz Visokog, a kako je u razgovoru za Radiosarajevo.ba rekao, fotografijom se bavi već 15-ak godina.

Upravo, ovih dana, on je pažnju na sebe skrenuo, kako kaže, sasvim slučajno tako što je iskoristio slobodno vrijeme od projekta na kojem radi za Šumarski fakultet u Sarajevu i svratio do kampa za migrante u Bihaću i područje Plješevice na granici sa Hrvatskom.

“Dok sam bio u kampu za migrante u Bihaću uspio sam okinuti nekoliko fotografija. Tačnije, iskoristio sam vrijeme dok me nije primijetio pripadnik zaštitarske agencije koja vodi brigu o ovim nesretnim ljudima koje je rat otjerao iz rodnog kraja”, priča za Radiosarajevo.ba Almin Tabak.

Prema njegovim riječima, dok je boravio na području Plješevice u blizini granice s Hrvatskom, kroz objektiv je želio dokumentovati dio putovanja migranata kroz našu zemlju, fotografišući trenutke i radnje koje su u datom momentu oni obavljali.

“Ako se dublje zagledate u njihova lica, samo oni bez duše i srca mogu da ne primijete ljude s dostojanstvom koji žele da budu tretirani kao ljudska bića.”, ističe Tabak za Radiosarajevo.ba.

Njegove fotografije migranata, koje je nedavno napravio i koje, iz drugog ugla prikazuju migrante kojima je naša zemlja usputna stanica za Europu možete pogledati u našoj fotogaleriji koju vam ekskluzivno donosimo i koje je za Radiosarajevo.ba ustupio ovaj mladi freelance fotograf iz Visokog.

Više o radovima ovog sjajnog umjetnika možete saznati i vidjeti na njegovom Inastagram profilu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.