Radončić: Dodik je nebitan lik za prekrajanje granica, ako ozbiljno misli neka povuče kandidaturu

U izjavi za TV1 predsjednik SBB-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić govorio je o najnovijim izjavama Milorada Dodika.

146

Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

MARKETING

„Uoči svakih izbora Dodik prijeti referendumima i otcjepljenjima. To znači da osim ratne retorike on nema šta da punudi svojim glasačima. Nažalost, ta retorika je vjetar u leđa pojedinim strankama u Federaciji, koje misle da će i one dobiti najviše glasova na staroj matrici fingiranih tuča sa Dodikom. Nema i ne može biti nikakvih otcjepljenja niti jednog milimetra Bosne i Hercegovine. Dodik je, znajući činjenicu da je na crnoj listi SAD-a i da međunarodni faktor uopće ne razmišlja u tom smjeru, uistinu nebitan lik za prekrajanja granica.

Mi, bh. patriote, to nikada nećemo dozvoliti. Uostalom, ako Dodik ozbiljno misli kada priča o nepriznavanju Bosne i Hercegovine, zašto odmah ne povuče svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH? Naravno, on to neće učiniti, jer mu priča o “pripajanjima” i “otcjepljenjima” upravo treba da pobijedi i nakon toga sve zaboravi. To smo već vidjeli u sapunici zvanoj referendum.

Uostalom, stara poslovica kaže: dok psi laju karavani prolaze. BiH ide svojim evropskim i NATO putem i to je proces koji će Dodik na kraju prihvatiti ili će ga, naprosto, pregaziti vrijeme i prosperitetnije političke opcije u samoj RS“, istakao je Radončić.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara