Radovi na Bilinom Polju: Širi se konferencijska sala i gradi nova prostorija za medije

343

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine selekciju Italije ugostit će na Bilinom Polju, a kako bi sve bilo spremno i kako bi zenički stadion ispunio sve uvjete krovne kuće nogometa, radovi na Bilinom Polju traju već nekoliko dana.

MARKETING

Da bi naša reprezentacija uopće mogla ugostiti selekciju Italije u svojoj državi bilo je neophodno da i Bilino Polje, kao najmoderniji stadion u Bosni i Hercegovini, izvrši potrebne nadogradnje.
Jedan od zahtjeva UEFA-e koji Bilino Polje nije ispunjavalo je sala za novinare s više od stotinu mjesta, a s obzirom da je od ranije poznato da samo ovaj stadion ispunjava rigorozne uvjete za kvalifikacione utakmice, tim s Bilinog Polja je preuzeo stvari u svoje ruke te već krenuo rješavati i taj problem.

Iako je prvobitno bilo planirano da sala za novinare te radni prostor za medije bude napravljen u prostoriji koja je korištena u prošlosti za tombolu, a koja već neko vrijeme nije u funkciji, odlučeno je da se ipak izvrši nadogradnja trenutne sale za medije, a ispod nje je planirana gradnja prostora za medije.
Svi radovi se odvijaju za sada po planu na prostoru između istočne i južne tribine, a sve će biti završeno do utakmice s Italijom koja se igra na Bilinom Polju 15. novembra.

visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara