Naslovnica ZDK Sport Ragbi klub Če...

Ragbi klub Čelik osvajač Regionalnog klupskog prvenstva

21
U sezoni 2018/2019 Ragbi klub Čelik je učestvovao u prvoj sezoni regionalnog klupskog prvenstva u ragbiju XV.
Ideja za organiziranjem ovog vida takmičenja došla je uslijed želje i potrebe za što kvalitetnijim utakmicama za ragbi timove nacionalnih liga.
U prvoj sezoni ovog takmičenja učestvovala su tri kluba Ragbi klub Čelik (BIH), Ragbi klub Pobednik (Srbija) i Ragbi klub Partizan (Srbija). Regionalno klupsko prvenstvo otvoreno je utakmicom između Ragbi kluba Pobednik i Ragbi kluba Čelik u Beogradu koju je domaćin zasluženo dobio rezultatom 39-32 a utakmica je odigrana 23.09.2018. godine u Beogradu. U II kolu ovog takmičenja  ragbijaši Čelika dočekali su ekipu Partizana na terenima Kamberovića polja 30.09.2018. godine te slavili rezultatom 45-29. Takmičenje je završilo utakmicom između RgK Partizan – RgK Pobednik koja je odigrana 06.10.2018. godine u noćnom terminu a koju je ekipa Partizana uspješno odigrala u svoju korist sa veoma interesantnim rezultatom 22-21 za Partizan.
Obzirom na uspjeh, skor razliku i postizanje  ekstra bodova Ragbi klub Čelik je na tablici ovog takmičenja osvojio I mjesto i na taj način pokazao da se u Zenici još uvijek igra izuzetno dobar ragbi. Osvajanjem I mjesta u ovoj prvoj sezoni ovog takmičenja ragbijaši Čelika pokazali su da imaju dosta  toga za pružiti kako u domaćoj, a tako i u regionalnoj i međunarodnoj ragbi sceni. Izabranici dvojca Mušinović – Fetić pokazali su da zalaganje, trud, predanost i rad  predstavljaju pravi recept za uspjeh u sportu i na taj način pokazali žašto je ragbi kao sport sve više cijenjen  u svijetu.
Ragbi klub Pobednik i Ragbi klub Partizan su se pokazali kao dostojni protivnici i izuzetno kvalitetne ragbi ekipe na koje se može ozbiljno računati u budućnosti za razvoj ragbija u regionu. Ovim putem im se iskreno zahvaljujemo na ideji i angažmanu oko organiziranja ovog takmičenja koje se igra u jesenjem dijelu sportske sezone a za koje se nadamo da će postati tradicionalno i prošireno  u narednoj godini.

Ragbi savez Srbije i Ragbi Savez Bosne i Hercegovine dali su izuzetnu podršku ovom takmičenju i na taj način pokazali vid dobre suradnje između ekipa i sportskih saveza.

Još jednom čestitamo učesnicima Ragbi klubu Pobednik i Ragbi klubu Partizan koji su zajedno sa Ragbi klubom Čelik pružili izuzetno dobre ragbi partije na domaćim terenima u kojima su uživali igrači, sportski radnici a najviše publika.

Ragbi klub Čelik nastavlja predano sa radom u sezoni pripremajući se za proljetni dio Regionalne lige i predstojeće utakmice domaćeg prvenstva a polaznici Ragbi škole Ragbi kluba Čelik nastavljaju sa svojim aktivnostima učešća na takmičenja u Dalmatinskom ragbi savezu gdje će moći pokazati svoje vještine.

Mesto

Ekipa

U

P

I

N

Eseji

Kaz

Kon

Drop

Poeni

Razlika

CK

ŽK

Bonus

Bodovi

1

RK Čelik

2

1

1

0

12

0

8

0

76-68

8

0

1

2

6

2

RK Rad

1

1

0

0

6

1

3

0

60-53

7

0

0

1

5

3

RK Partizan

1

0

1

0

4

1

3

0

51-66

-15

0

1

1

5

Ragbi klub Čelik

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.