Naslovnica ZDK Sport Ragbi klub Če...

Ragbi klub Čelik učestvovao na 2. po redu Prvenstvu Dalmacije

14

Dana 04.11.2018. godine Ragbi klub Sinj bio je domaćin 2. po redu Prvenstva Dalmacije za mlađe uzraste.
Nastupilo je preko 200 igrača iz ragbi klubova Sinj, Makarska Rivijera, Invictus-Dubrovnik, Nada i Ragbi klub Čelik. Odigrano je 37 mini utakmica u kategorijama do 6,8,10 i 12 godina.

Ragbi klub Čelik nastupio je sa sve četiri selekcije sa ukupno 50 takmičara. Ekipe Ragbi kluba Čelik su pokazale veoma dobro umijeće ragbija na ovome turniru i na najbolji način prikazali napredak koji je ostvaren u proteklom periodu.
Izuzetno je važno napomenuti da je održavanje turnira jako značajno za razvoj ragbija, ne samo u Zenici i Bosni i Hercegovini, nego i cijelom regionu.

Mladi igrači Ragbi kluba Čelik u pratnji svojih trenera, roditelja i prijatelja kluba imali su priliku upoznati mlade kolege ragbijaše ali i ponovo vidjeti sada već stare sportske rivale. Sve selekcije su ostvarile zapažene rezultate u svojim kategorijama.
Turnir je prošao u najboljem redu i organizaciji zahvaljujući Ragbi klubu Sinj. Mladi ragbijaši Ragbi kluba Čelik nastavljaju sa redovnim treninzima i pripremaju se za slijedeći turnir u istom sastavu ekipa koji će se odigrati 11.11.2018. u Makarskoj.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.