Naslovnica ZDK Sport Ragbi škola r...

Ragbi škola ragbi kluba Čelik nastupila na turniru u Italiji

34

Ragbi škola ragbi kluba Čelik, t.j selekcija U6, U8, U10 i U12, proteklog vikenda nastupile su na jednom od najvećih turnira za mlade uzraste u Europi IV Trofeo MINI Rugby Citta di Codroipo.

Na ovome turniru nastupilo je preko 1200 igrača u različitim kategorijama iz Italije, Austrije, Bosne i Herzegovine, Hrvatske, Ruminije. Ovaj turnir je bio izuzetno važna prilika za naše mlade ragbijaše da pokazu svoje znanje ali i da se druze sa suigračima iz drugih zemalja i klubova.

Mladi ragbijaši Ragbi kluba Čelik imali su prilično dobar nastup na ovome turniru uz odgovarajući broj nastupa u svim kategorijama. Nastup na ovome turniru izvanredna je prilika za razmjenu znanja i izradu dogovora za slijedeće turnire i nastupe.

Ekipa U8 kategoriji osvojila je zapaženo 6 mjesto u ukupnom poredku, dok je trenerica U6 kategorije Aida Suljić proglašena najboljim trenerom /edukatorom u ovoj kategoriji. Pored sportskog nadmetanja i učešća na turniru mladi igrači su imali priliku upoznati se sa određenim znamenitostima italijanskih gradova u kojima smo bili. Prisustvo na ovome turniru kao i sam poziv za učešće na ovome turniru predstavlaju dokaz predanosti i rada Uprave Ragbi kluba Čelik i stručnog štaba, koji u protekle nepune dvije godine ulazu maksimalne napore na razvoju ovog sporta u ovim uzrastima.

 

 

 

 

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.