Slatko vrhnje umutite, ali ne previše. Dodajte metvicu, šećer u prahu, vanilin šećer, limunovu koricu i sok od limuna. Nakon što sve izmješate dodajte jogurt. Smjesu izlijte u odgovarajuću posudu za duboko zamrzavanje i ostavite je u zamrzivaču preko noći. Sladoled poslužite s voćnim preljevom po želji.
Bobičasto voće dobro operite, banane izrežite, dodajte im ekstrakt vanilije i sve sjedinite u električnoj sjeckalici. Mješavini dodajte grožđice i sojino mlijeko te izmiješajte.
Ovu smjesu stavite u odgovarajuću posudu za zamrzavanje i držite u zamrzivaču najmanje 4 sata. Sladoled poslužite s voćnim preljevom po želji.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.