Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Reagovanje mj...

Reagovanje mještana MZ Rosulje: Evo malo “ljepote” iz Visokog (FOTO)

1118

Nove slike stvarnog stanja Visokog iz perspektive naših čitatelja stižu iz MZ Rosulje ili preciznije iz ulice Muzaferija. Mještani su sam se javili i fotografisali katastrofalno stanje ulice u ovom naselju.

“U našem naselju već godinama se ništa ne radi po pitanju sanacije ulice gdje se bukvalno nalazi rupa do rupe, a ovo naselje se nalazi faktički u centru Visokog što je sramotno. Šta je razlog ovakvog odnosa prema nama stanovnicima u ovoj ulici i ovoj Mjesnoj zajednici Rosulje zaista ne znamo, osim što možemo pretpostaviti da je jedan od razloga što je ovdje na prethodnim lokalnim izborima pobijedila SDA pa smo sad malo na “hlađenju”, ali to je primitivno razmišljanje ako je tako” – stoji u opisu fotografija koje su nam poslali mještani.

Na fotografijama možemo vidjeti potpuno zapuštenu ulicu  šahtovima koji su skoro pa propali u zemlju i tako prave rupe koje su dodatni problem za automobile i sigurnost u saobraćaju uz velike lokve sa vodom koje se stvaraju u vrijeme kišnih dana. Onaj dio koji mještani mogu sami da urade, a to je da se rješavaju trave i korova koji povremenu izbijaju iz popucalog asfalta oni i urade, ali za više od toga trebao bi neko stručan i nadležan.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.