ZanimljivostiReceptiRecite suzama zbogom: Kako pravilno izrezati luk

Recite suzama zbogom: Kako pravilno izrezati luk

Prije svega bit će vam potreban oštar i kvalitetan nož , te daska na kojoj ćete luk rezati. Oštrina noža je veoma bitna jer ukoliko nož nije oštar čestice kiseline idu u zrak i zbog toga plačete.

Glavicu luka očistite i prerežite na pola.

Nakon što ste luk prerezali na pola, ravni dio okrenite prema dasci i i nož usmjerite na stranu suprotnu od korijena luka.

Luk sjeckajte u suprotnom smjeru od korijena luka kako vam se luk ne bi raspadao. Također nemojte ga rezati do kraja. Luk prvo režite po dužini, a potom okomito.

Vrlo je bitno da dok sjeckate luk nož ne dižete od kuhinjske daske. Nož vam mora kliziti po jagodici srednjeg prsta. Kada se naviknete na nož i dopustite mu da klizi po jagodici prsta sjeckanje luka vam više neće predstavljati problem.

Visoko.co.ba/klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE