Reis Kavazović uputio apel muslimanima Sandžaka da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa

76

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas apel svim muslimanima i građanima Sandžaka, a posebno članovima Islamske zajednice, da se pridržavaju svih mjera zaštite od širenja koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

MARKETING

Pozvao je nadležne državne organe u Srbiji i lokalne vlasti da pokažu odgovornost za svoje građane i da zanemare sve razlike i podjele.

“Ovo je vrijeme da pokažemo svoje jedinstvo, bratstvo i humanost među svim građanima, a pripadnicima zajednice posebno“, kaže se u apelu.

Reisu-l-ulema je pozvao i nadležne organe u Bosni i Hercegovini da, i pored svih izazova s kojima se i BiH suočava, ipak nađu načina da pomognu građanima Novog Pazara i drugih sandžačkih opština koje se trenutno nalaze u posebno teškom stanju.

Posebno je apelovao na ljekarska udruženja da pokažu solidarnost i pomognu kolegama u Novom Pazaru, s obzirom da je evidentan nedostatak stručnog ljekarskog kadra.

Također je pozvao sve ljude, a posebno pripadnike Islamske zajednice u domovini, domovinskim zemljama i dijaspori da pokažu solidarnost sa građanima Sandžaka u ovim teškim trenucima.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini će u skladu sa svojim mogućnostima pružiti pomoć Mešihatu IZ u Srbiji i građanima Novog Pazara. Već danas je u Novi Pazar iz nadležne uprave Rijaseta poslana pošiljka sa zaštitnim odijelima i maskama, a u petak će u svim džamijama na području IZ u BiH biti organizovana i sergija.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara