Rekordom BiH Zeničanka Zerina Skomorac ostvarila normu za SP u Sidneju i Paraolimpijske igre u Tokiju

713

U Osijeku je, od 22. do 31. 07. 2019. godine održan World Para Shooting Sport Svjetski KUP u streljaštvu za osobe sa invaliditetom, na kojem su nastupili i strijelci iz Bosne i Hercegovine.

MARKETING

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Osijeku nastupilo je devet strijelaca, među kojima je i članica Streljačkog kluba osoba s invaliditetom iz Zenice Zerina Skomorac zajedno sa svojim trenerom Mirsadom Ređićem.

Najbolji rezultat je ostvarila Zerina Skomorac koja je upucala 629,7 krugova.

Sa ovim rezultatom Zerina je ostvarila normu za Svjetsko prvenstvo u Sidneju, koja iznosi 624,4 kruga  normu za Paraolimpijske igre u Tokiju 2020 godine, koja iznosi 628,0 krugova.

Pored ispunjenih normi postavila je i rekord Bosne i Hercegovine kao i lični rekord.

Pored gore navedene takmičarke na ovo putovala je I Sajjra Poljo koje obavila Međunarodnu klasifikaciju sa kojom će moći nastupati na Međunarodnim takmičenjima.

Odlazak naše takmičarke na World Para Shooting Sport Svjetski KUP u Osijeku podržali su Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-Dobojskog Kantona, Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko-Dobojskog Kantona, Grad Zenica i Kompanija RM-LH iz Zenice

“Upravni odbor Streljačkog kluba osoba s invaliditetom (SKOSI) iz Zenice se zahvaljuje svima onima koji su pomogli ovaj odlazak, a našoj članici upućujemo iskrene čestitke na postignutom rezultatu”, saopćili su iz SKOSI-ja.

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara