Sastojci:
2 mladog luka
1 kg kupusa
1 mrkva
200 g šampinjona
120 ml vode
malo maslinovog ulja
so, biber
začini po želji
Priprema:
Mladi luk isjeckajte na tanke kolutove i propržite na malo maslinovog ulja. Dodajte narendan kupus i mrkvu, prelijte vodom, posolite i začinite po ukusu. Zatim poklopite i kuvajte na tihoj vatri dok kupus ne omekša. Potom ubacite šampinjone, poklopite i ostavite da se krčka još 15 minuta, odnosno dok ne ispari višak tečnosti. Dodajte začine po ukusu i poslužite.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.