Reuf Aždahić: Sve spremno za učešće visočkog FK Čaja na 30-om velikom UEFA-inom turniru u Holandiji

1558

U visočkoj javnosti već duži vremenski period razgovara se od odlasku mladih nogometaša iz našeg grada na veliki internacionalni nogometni turnir koji se, pod pokroviteljstvom UEFA-e, održava u holandskom gradu Meppelu. Glavni i odgovorni za ovu sjajnu nogometnu ekspediciju, za vrijeme koje će djeca iz visočog Fudbalskog kluba “Čaja” učestvovati na ovom izvandrednom turniru, jeste niko drugi do najveći sportski prijatelj Visokog, Reuf Aždahić.

MARKETING

Visočanin, koji već duže vrijeme živi i radi u Holandiji, prije nekoliko godina u našem gradu je postao najveći donator i posrednik za saradnju između holandskih sportskih kolektiva, fondacije Sports for children, te visočkih sportskih klubova, škola i drugih institucija. Veliki broj zaista obimnih donacija, koje je Reuf isporučio u našem gradu ubrzo su ga odlikovale kao najvećeg sportskog prijatelja našeg grada, a njegov rad se nastavio ne samo u Visokom nego i na području cijele Bosne i Hercegovine. Nastojeći nastaviti taj svoj dobrotvorni sportski rad, Reuf Aždahić je odlučio obezbijediti za djecu iz FK Čaja odlazak u Holandiju, tačnije u grad Meppel, gdje će biti jedni od učesnika velikog internacionalnog turnira.

Turnir bi trebao da bude održan početkom mjeseca maja, ali vrijedni Reuf i njegovi saradnici iz Visokog izvršili su sve pripreme mnogo ranije, kako ne bi bilo problema za vrijeme putovanja djece u Holandiju. U nastavku vam donosimo objavu sa Reufovog facebook profila, u kojoj je potvrđena apsolutna spremnost ove sportske ekspedicije iz Visokog, kao i kompletan program koji će ova djeca proći za vrijeme putovanja i boravka u Holandiji.

“Ovo je prvi put da jedan tim iz BiH učestvuje na ovakvom velikom UEFA-inom internacionalnom turniru u Holandiji. Ovaj turnir se ove godine održava po 30-ti put. Sve navedeno je obezbijeđeno i besplatno za svu djecu FK Čaja. Znači nema nikakvih troškova od momenta dolaska, pa do polaska za Visoko.

SRIJEDA, 11 MAJ:
Polazak iz Visokog.

ČETVRTAK, 12 MAJ:
Dolazak u grad Meppel. Ovdje se odžzava turnir i tu će biti smještena kompletna ekspedicija iz Visokog. U zavisnosti od toga kad će autobus iz Visokog stići biće organizovan doček i prijem;
U 16:30 sati organizujemo trening kod premijerligaša SC Heerenveen, kluba u kojem su igrali Klaas Jan Huntelaar i Ruud van Nistelrooy;
U 18:45 sati je utakmica Ajax Cape Town – Meppel. Ajax Cape Town je ogranak Ajaxa iz Južne Afrike.

PETAK, 13 MAJ:
U petak dolaze svi ostali timovi učesnici turnira. Za FK Čaja je obezbijeđen smještaj od četvrtka.
Razgledanje terena gdje će biti održan turnir.
Navečer, poslije večere, slijedi svečano otvaranje turnira na trgu u Meppelu, gradonačelnik Koos de Vos vrši svečano otvaranje.
Orkestar svira himne svih zemalja učesnika. Poslije toga je velika zabava uz muziku DJ Roodhof.

SUBOTA, 14 MAJ:
Doručak;
Utakmice po grupama;
Večera;
Navečer zabava: Između ostalog plivanje u kompleksu bazena.

NEDELJA, 15 MAJ:
Doručak;
Turnir;
Navečer je fešta na trgu gdje je organizovan zajednički roštilj za sve učesnike. Nakon toga je proglašenje pobjednika. Za muziku je zadužen DJ Roodhof.

PONEDJELJAK, 16 MAJ:
Doručak;
Plovidba brodom kroz Giethoorn. Ovo je jedno od najljepših sela u Europi i jedna od najvećih turističkih atrakcija Holandije;
Ručak u McDonald’s-u;
Polazak za Visoko.

Obezbijeđeno:
Kompletan smještaj, uključujući hranu, zabavu, roštilj itd.
Piće za svu djecu tokom odigravanja utakmica
Kompletna ekspedicija, uključujući i trenere, dobiva nove garniture dresova, štucni i ostale opreme
Izlet i plovidba brodom kroz Giethoorn, tzv. holandsku Veneciju, ručak u McDonal’s-u prije polaska za Visoko.
Sva djeca dobijaju hranu, piće, voće i slatkiše za put, prije povratka za Visoko.”

Komentari

komentara