Reuf Aždahić: Visočani i ove godine među 120 ekipa na velikom UEFA turniru u Holandiji

519

Fudbalski klub “Čaja” iz Visokog, zahvaljujući velikim naporima najvećeg visočkog humanitarca iz Holandije Reufa Aždahića, četvrtu godinu zaredom učestvovat će na velikom UEFA-inom turniru u Holandiji.

MARKETING

“FK “Čaja” ponovo će učestvovati sa dva tima, U12 i U13, a sve to ne bi bilo moguće bez velikog broja sponzora u Holandiji. Osim samog turnira pripremili smo bogat program za sve naše goste iz Visokog, a naš sponzor McDonald’s Meppel nas je pozvao na večeru i doručak”, istaknuo je Aždahić za naš portal.

On nam je pojasnio i da će dječaci iz Visokog imati priliku tokom ove posjete da uživaju i u jednom od najljepših zooloških vrtova Europe, Widlandsu u gradu Emmen. Dodao je i da će ekspedicija iz Visokog u Holandiju stići 6. juna.

“Prijem ekspedicije u restoranu fudbalskog kluba Alcides, koji im priprema dobrodošlicu sa zakuskom. Nakon poslijepodnevnog treninga odlazimo u McDonald’s, a dan poslije ćemo iskoristiti za zabavu i posjetu zoološkom vrtu. Drugog dana posjete Holandiji je i oficijelno otvaranje turnira, a ove godine osim klubova iz mnogih europskih zemalja, učestvuju i oni iz SAD-a”, pojasnio nam je Aždahić.

Istaknuo je i kako će sva djeca i pratnja imati priliku da s ekupaju i u fantastičnom kompleksu bazena, te da će sve vrijeme turnira imati obezbijeđene sve uslove, kao što su hrana, piće, voće i slatkiši. Dodao je kako će i ove godine tokom posjete Holandiji kolektiv FK Čaja dobiti nove komplete dresova, kao i brojnu drugu opremu potrebnu za pravilan razvoj mladih sportista.

Pored svega, u ponedjeljak 10. juna gosti iz Visokog će imati priliku da uživa u putovanju brodom do jednog od najljepših sela na svijetu Giethoorn, bajkovitom naselju u kojem su kuće izgrađene na vodi.

Na kraju, važno je napomenuti da će zatvaranje velikog UEFA turnira, na kojem ove godine učestvuje 120 timova, biti upriličeno 9. juna navečer, uz manifestaciju proglašenja pobjednika i zajednički roštilj.

Poslije ove manifestacije Visočani će, zasigurno prepuni lijepih utisaka, krenuti natrag u domovinu.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara