Riješi problem mladih i kreiraj promjenu!

140

Živite u Zeničko-dobojskom kantonu, studirate na Univerzitetu u Zenici? Prepoznali ste probleme mladih i imate ideju kako ih riješiti? Realizujte svoju ideju! Od ideje do rješenja, kako?

MARKETING

Projekat „Siguran prostor za mlade“ okuplja mlade ljude u cilju skretanja pažnje na njihove probleme pri tom dajući im siguran prostor za predlaganje konstruktivnih rješenja. Zbog toga smo odlučili raspisati konkurs koji će motivirati mlade na aktivno djelovanje u svojoj zajednici.

Pravo učešća imaju svi mladi sa područja Zeničko-dobojskog kantona i studenti Univerziteta u Zenici koji su spremni napisati rad o konkretnom problemu mladih i eventualnom rješenju.

Svi prijavljeni kandidati imat će priliku da svoje radove prezentuju pred publikom i stručnom komisijom.

Tema: Problemi mladih u Zeničko – dobojskom kantonu i njihovo rješavanje.

Najbolje radove, koje će odabrati stručna komisija, očekuju vrijedne nagrade, potvrde o učešću i prilika za sudjelovanje u narednim projektima koje organizuje naš tim.

Kriteriji:

Napisan rad do 5 stranica sa predstavljenim problemom mladih i potencijalnim rješenjem, kreirana prezentacija. U radu naznačite svoje ime i prezime, broj telefona i fakultet/univerzitet sa kojeg dolazite.

Rok za prijave: 22.10. do 13:0 sati na mail: siguranprostorzamlade@gmail.com.

Projekat realizuje dio projektnog tima Odsjeka za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Zenici, a finansiran je od strane TPO fondacije u sklopu projekta NIRA lideri.

Javno izlaganje – kada i gdje? 24. Oktobra (četvrtak) 2019. godine u Muzeju Grada Zenice

Dokažimo još danas da imamo mlade koji nisu pasivni nego nemaju prilika za društveni razvoj.

Jer Sadašnjost je u našim rukama!

Za sva dodatna pitanja, obratite nam se putem pp ili maila.

Pratite nas preko fb grupe: Siguran prostor za mlade

Instagram: Siguran prostor za mlade

visoko.co.ba/zenciablog.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.