Sastojci:
400 g riže,
2 kašike maslinovog ulja,
3 nara,
100 g sjeckanih badema,
so i biber po ukusu.
Priprema:
- Rižu očistite i stavite da se kuha u pola litra vode.
- Kada provri, dodajte so i mljeveni biber po ukusu, smanjite temperaturu na minimum i kuhajte još 10 minuta.
- Dodajte i maslinovo ulje, bademe i sjemenke nara, dobro promiješajte i servirajte u tanjire. Služite dok je vruće.
Visoko.co.ba/avaz.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.