RK Bosna Centrotrans uprkos dobroj igri u gostima poražena od ekipe RK Sloga rezultatom 24:21

1010

Analiza utakmice: Uprkos dobroj igri na gostujućem terenu u Doboju rukometaši visočke Bosne Centrotrans nisu uspjeli da ostvare pobjedu protiv ekipe Sloge, koja je ovog puta neizvjesnu završnicu utakmice uspjela okrenuti u svoju korist. Iako je tokom cijele utakmice rezultat bio u egalu i pored činjenice da su Visočani posljednjih 10 minuta utakmice otvorili veoma dobro, kratkim vodstvom, domaći igrači su uspjeli da iskoriste nespretnost gostiju i tri promašena zicera, kako bi došli do prednosti od 2 gola razlike, a zatim su u nastavku izborili isključenje jednog gostujućeg igrača, što je bilo presudno za novi poraz Visočana.

MARKETING

Podsjećamo, igrači Bosne Centrotrans serijom od 3:0 otvorili su ovu utakmicu, a zatim su igrači Sloge uzvratili serijom od 5:0, te se rezultatska razlika od tog trenutka mijenjala tek neznatno uz blagu prednost domaće ekipe, koja je dobrom odbranom sačuvala svoj gol od mnogih navala Visočana. U drugom dijelu utakmice situacija na terenu se nije znatno mijenjala sve do posljednjih desetak minuta, kada Visočani nakon time-out kreću u ofanzivu i uspijevaju doći do prednosti od jednog gola razlike, ali zatim promašuju i tri otvorena šuta, te uspijevaju zaraditi isključenje, što je kumovalo novom porazu, trećem u nizu.

Ovim porazom nastavljena je i serija loših utakmica u gostima za visočku ekipu, te trener Antović i njegov stručni štab nisu još uvijek uspjeli da pronađu rješenje za ovaj problem, koji bi mogao biti koban ukoliko Visočani ne ostvare barem nekolicinu pobjeda na strani. Uprkos dobroj igri na nekoliko utakmica, kao što je ova večeras, Visočani su izborili tek jednu pobjedu u gostima, protiv ekipe Konjuha, što je ipak nedovoljno za sredinu tabele, ka kojoj teži visočki rukometni klub i rukometna javnost koja podupire ove mlade igrače.

U narednom, 14. kolu Visočani će na domaćem terenu dočekati ekipu HMRK Zrinjski, sa kojom dijele 11. poziciju tabele Premijer lige za rukometaše. Ove ekipe imaju, nakon ovog kola, identičan broj pobjeda, poraza i remija, što je sigurno najava veoma dobre i neizvjesne utakmice koja nas očekuje narednog vikenda u Visokom. Blagu prednost u ovoj utakmici imat će visočka ekipa, koja dosta dobro igra na domaćem terenu, dok Zrinjski igra mnogo lošije na strani, te ove sezone nisu ostvarili niti jedan pozitivan rezultat u gostima.

Svakako, to je najava dobre utakmice, te se nadamo da će narednog vikenda Visočani uspjeti da prekinu niz od 3 poraza u prethodna tri kola Premijer lige BiH za rukometaše.

Ipak, prije narednog vikenda i 14. kola rukometne Premijer lige BiH, igrači RK Bosna Centrotrans će u okviru drugog kola rukometnog Kupa BiH dočekati u KSC “Mladost” Visoko ekipu Konjuha. Ova utakmica je na programu u utorak 08. decembra, od 18:00 sati, te će svi ljubitelji rukometa u Visokom imati priliku da gledaju najmlađe igrače visočke Bosne Centrotrans na ovoj utakmici, budući da su iz stručnog štaba i uprave kluba već prije prvog kola izjavili da učešće u Kupu BiH za rukometaše nije uopće jedan od prioritetnih ciljeva kluba u ovoj sezoni.

To bi bilo sve sa večerašnje utakmice između ekipa RK Sloga Doboj i RK Bosna Centrotrans Visoko. Sa vama su večeras bili vaši komentatori Dario Božić i Enes Hodžić, te se nadamo da ste uživali u ovom prenosu utakmice iz Doboja.

Svakako ne propustite da pratite vaš portal Visoko.co.ba kako biste saznali reakcije kluba, igrača i stručne javnosti nakon večerašnjeg poraza, ali i kako biste pratili sve novosti u vezi sa visočkim sportom.

Do narednog puta upućujemo vam srdačan sportski pozdrav i želimo vam prijatnu noć uz portal Visoko.co.ba

KRAJ UTAKMICE: Nakon 60 minuta veoma dobre utakmice u Doboju, koju ste imali priliku večeras pratiti jedino na portalu Visoko.co.ba, visočki predstavnik u društvu najboljih rukometnih klubova BiH nije uspio upisati pobjedu na gostujućem terenu, protiv ekipe Sloge iz Doboja.

Utakmicu prepunu neizvjesnosti u posljednjih minutama domaći su uspjeli okrenuti u svoju korist, te mirno privesti kraju posljednjih pet minuta utakmice u kojima su imali i rezultatsku i igračku prednost.

Krajnji rezultat na ovoj utakmici glasi 24:21, a igrači Bosne Centrotrans i stručni štab kluba ipak će se nezadovoljni vratiti u Visoko.

U nastavku slijedi analiza cjelokupnog toka utakmice i najava naredne utakmice Bosne Centrotrans, stoga ostanite uz vaš portal Visoko.co.ba

59′ – Visočani su u veoma nezgodnom trenutku ostali bez igrača na terenu, te će do kraja utakmice igrati sa igračem manje, što bi moglo biti presudno u ovom trenutku prednosti za domaću ekipu u svakom smislu.

57′ – Domaćini koriste nespretnost Visočana u posljednjim minutama utakmice te dolaze do prednosti od 2 gola razlike, pri rezultatu 22:20.

56′ – Pred nama je veoma neizvjesnih posljednjih 5 minuta utakmice RK Sloga – RK Bosna Centrotrans, a u ovom trenutku igrači Sloge imaju prednost od jednog gola razlike, pri rezultatu 21:20.

55′ – Nakon time-outa Visočani su upropastili tri čiste prilike i nisu uspjeli da poentiraju za povećanje prednosti, te su domaći igrači iskoristili tu nespretnost visočke ekipe kako bi prešli u prednost od 20:19.

Ipak u narednom napadu Visočani dolaze do novog pogotka za egal od 20:20.

50′ – Na ulasku u posljednjih 10 minuta utakmice trener gostiju, Antović, zatražio je time-out kako bi svojim igračima podijelio savjete kako ući u završnicu i kako ovaj neizvjestan rezultat iskoristiti na najbolji mogući način u svoju korist.

Podsjećanja radi kluba Bosne Centrotrans ima pravo na još jedan time-out do kraja utakmice.

49′ – Visočani nakon time-outa dolaze do prednosti, prve nakon šeste minute utakmice, te je rezultat glasio 18:19 u korist visočke ekipe, ali već u narednom brzom napadu, uz dobru tranziciju domaća ekipa vraća rezultat u egal na 19:19.

46′ – Nakon brze igre u protekla tri minuta došlo je do smirenja situacije na terenu i do ponovne borbe u odbrani na obje strane. Visočani su u međuvremenu uspjeli da dođu do egala, te ovo potvrđuje dobru igru u gostima nakon dugo vremena.

Ovim egalom trener domaćina Sloge bio je primoran da pozove time-out kako bi malo smirio svoje igrače i pokušao napraviti preokret u posljednjih 15 minuta utakmice.

Trenutni rezultat glasi 18:18.

43′ – Veoma brza igra u posljednjih nekoliko minuta rezultirala je i brzim golovima na obje strane, te se rezultat veoma često mijenja. Trenutno glasi 18:17.

40′ – Visočani će u naredne dvije minute imati igrača manje na terenu pri rezultatu 17:15. Neizvjesnost do kraja utakmice je ono što nagovještava trenutna igra na obje strane terena.

37′ – U nastavku gledamo nešto bržu igru na obje strane terena i obje ekipe aktivno učestvuju u kreiranju rezultata, sa konstantno prednošću domaće ekipe od dva gola razlike. Trenutni rezultat glasi 16:14, ali Visočani uprkos zaostatku od dva gola mogu biti zadovoljni prikazanom igrom, u odnosu na prethodna gostovanja.

35′ – Nakon prvog gola Bosne Centrotrans domaća ekipa uspijeva napraviti seriju od 3:0, za rezultat 15:12, ali i Visočani uspijevaju da postignu još jedan pogotak na isteku 35. minute, te trenutni rezultat glasi 15:13.

31′ – I drugi dio utakmice Visočani otvaraju pogotkom za izjednačenje rezultata na 12:12. Drugo poluvrijeme veoma zanimljive utakmice 13. kola Premijer lige BiH za rukometaše je pred nama, te ćemo nakon ovog perioda od 30 minuta znati da li će Visočani ostvariti i drugu pobjedu u gostima protiv dobojanske Sloge.

________________________________________________________________

Analiza prvog poluvremena: Prvo poluvrijeme utakmice RK Sloga – RK Bosna Centrotrans, koja se igra u okviru 13. kola rukometne Premijer lige BiH, donijelo nam je nekoliko veoma dobrih poteza i 30 minuta veoma napete, neizvjesne igre u kojoj nijedna ekipa nije uspjela napraviti veliku rezultatsku prevagu.

Od početka poluvremena smjenjivali su se periodi vodstva na obje strane, te rezultat od 12:11 najbolje govori situaciju na terenu. Otprilike tako je izgledalo ih prvih 30 minuta, koje su Visočani otvorili serijom 3:0, a zatim su domaći igrači uzvratili serijom od 5:0, dok se u ostalom dijelu poluvremena borba vodila u odbrani obje ekipe, te je rezultatski egal unio veliku neizvjesnost u ovu utakmicu. Tri sedmerca dosuđena u korist Bosne Centrotrans indikacija su veoma čvrste odbrane i velikog broja prekršaja koji prave domaći igrači.

Pojedinačno gledano u redovima Bosne Centrotrans najbolji igrač dosadašnjeg dijela utakmice bio je Imamagić sa 3 pogotka, a sa po 2 pogotka pridružili su mu se i Bečak, Spahić i Skopljak. Hadžić, prvi golman Bosne upisao je u dosadašnjem toku utakmice samo 5 odbrana, čime je dao doprinos dobroj igri svoje ekipe u prvom dijelu.

Uskoro slijedi nastavak utakmice, stoga ostanite uz nas i pratite završnicu ove veoma neizvjesne utakmice.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Nakon prvih 30 utakmice u Doboju Visočani su uspjeli da ostvare veoma povoljan rezultat za nastavak utakmice te rezultat na poluvremenu glasi 12:11. Uz dobru igru u prvom poluvremenu i periode terenske inicijative na strani visočke ekipe možemo biti zadovoljan igrom Bosne Centrotrans u prvom dijelu ove utakmice.

29′ – Minut prije kraja prvog poluvremena domaći igrači uspijevaju prednost vratiti ponovo na dva gola razlike pri rezultatu 12:10.

26′ – Nakon perioda brze tranzicije i povratka Visočana ponovo jedna mirna minuta prvog poluvremena, u kojoj samo domaća ekipa postiže jedan pogodak za vodstvo od 11:10.

25′ – Još samo pet minuta je ostalo do kraja prvog dijela utakmice, a u ovim trenucima gledamo nešto bržu igru i nešto više golova, u odnosu na protekli dio utakmice, te su Visočani uspjeli da izjednače rezultat i anuliraju prednost domaće ekipe. Trenutni rezultat glasi 10:10.

23′ – Sloga je ponovo igrački kompletna, a igrači Bosne Centrotrans, osim gola na početku isključenja, nisu uspjeli iskoristiti igračku prednost, te su čak i primili jedan pogodak za rezultat 9:7. Ipak, mali broj golova na ovoj utakmici govori o veoma napetoj igri koju gledamo večeras u Doboju.

20′ – Visočani će u naredne dvije minute imati igrača više na terenu, a igrački manjak Sloge uspjeli su iskoristiti odmah kako bi postigli pogodak za 8:7.

19′ – Nakon nekoliko dobrih napada Visočana domaća ekipa uspijeva se ponovo serijom 2:0 vratiti u vodstvo. Trenutni rezultat, desetak minuta prije kraja poluvremena, glasi 8:6.

17′ – Visočani večeras igraju zaista dobro, što je sigurno indikacija dobre utakmice na strani koja bi mogla prekinuti seriju poraza. Nakon dobre odbrane u nekoliko navrata dolaze do poravnanja pri rezultatu 6:6.

15′ – Već je protekla polovina prvog dijela utakmice i trenutno gledamo jedan zanimljiv period, u kome obje ekipe igraju veoma dobru odbranu, što utječe i na mali broj pogodaka na utakmici. U prethodnih nekoliko minuta i jedna i druga ekipa uspjela je pogoditi po jednom, za rezultat 6:5.

12′ – Antovićev time-out je urodio plodom i nakon 9 minuta Visočani ponovo postižu pogodak. Ovog puta je iz sedmerca pogodio Burić, a ovo je već treći dosuđeni sedmerac na štetu domaće ekipe.

10′ – Nakon serije domaće ekipe od 5:0 trener Bosne Centrotrans, visočki rukometni stručnjak Zdenko Antović, zatražio je time-out kako bi malo smirio svoje igrače i vratio početnu pribranost na stranu svoje ekipe.

9′ – Domaći nakon prvobitno loše igre vraćaju rezultatsku prednost na svoju stranu i pogađaju za 5:3.

7′ – Veoma čvrsta odbrana domaće ekipe izrodila je još jednu čistu priliku za Visočane. Domaći igrači “skrivili” su još jedan sedmerac, ali ovog puta Skopljak nije bio uspješan te Sloga koristi brz kontranapad za poravnjanje rezultata na 3:3.

6′ – Uprkos dobroj igri u prvim minutama i ranom vodstvu od tri gola razlike Visočani prave nekoliko sitnih grešaka, što domaći igrači vješto koriste i prave seriju od 2:0. Trenutni rezultat glasi 2:3.

3′ – Već u trećoj minuti dosuđen je i prvi sedmerac u korist Visočana, koji uspješno realiziraju i ovaj pokušaj te su sada tri gola prednosti u odnosu na protivnika, pri rezultatu 0:3.

2′ – Prije nekoliko minuta u Doboju je počela utakmica između ekipa RK Sloga i RK Bosna Centrotrans, u okviru 13. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine. U ovom trenutku uključujemo se u izravan prenos utakmice, na čijem početku su Visočani veoma dobro ušli u igru i efektivno realizirali svoja prva dva napada, te trenutni rezultat glasi 0:2 u korist visočke ekipe.

________________________________________________________________

Rukometaši visočke Bosne Centrotrans nakon dva vezana poraza u prethodna dva kola večeras će na gostujućem terenu potražiti priliku za popravak rezultata iz prethodnog perioda. Nakon što su poraženi od Čelika, u gostima i od sarajevske Bosne, na domaćem terenu mladi Visočani večeras gostuju kod vrlo neugodne ekipe Sloge, koja će pokušati iskoristiti loš psihološki momenat visočke ekipe i prednost domaće publike.

Utakmicu koja počinje od 19:00 sati, kao i uvijek, moći ćete pratiti u izravnom tekstualnom prenosu samo na vašem portalu Visoko.co.ba, stoga u nastavku ostanite sa nama i saznajte detalje ove utakmice. U nastavku slijedi kraća analiza dosadašnjeg učinka obje ekipe u jesenjem dijelu prvenstva.

Gledajući tabelu rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa Sloge nalazi se na sedmoj poziciji, sa zarađenih 18 bodova iz 12 utakmica koliko su odigrali ove sezone. Jednak omjer poraza i pobjeda doveo je ovu ekipu na samu sredinu tabele, odakle će u nastavku pokušati potražiti priključak sa vodećim ekipama ove sezone. U večerašnjoj utakmici zasigurno se ekipa Sloge može smatrati favoritom, ukoliko uzmemo u obzir prvenstveno dobru igru ove ekipe, a zatim i prednost domaćeg terena na kojem ekipa Sloge ima gotovo stopostotan učinak, te su na domaćem terenu upisali tek jedan poraz protiv prvoplasirane ekipe Izviđača.

S druge strane, visočka Bosna se nakon dva vezana poraza “spustila” za nekoliko mjesta na tabeli Premijer lige i sve je bliža zoni ispadanja u niži rang. Sa ostvarenih 13 bodova iz 11 utakmica, uz 4 pobjede, 1 remi i 6 poraza Visočani nisu uspjeli, još uvijek, da osiguraju zacrtani cilj ove sezone, a to je siguran opstanak u Premijer ligi, te kako sezona odmiče evidentne su velike mogućnosti ove ekipe za napredak, ali i mane u igri koje pokazuju izabranici Zdenka Antovića, visočkog rukometnog stručnjaka.

Večerašnju utakmicu ljubitelji rukometa u Visokom dočekat će sigurno sa zebnjom, budući da bi se serija poraza mogla nastaviti i u ovom kolu, posebno jer je riječ o utakmici na strani, gdje Visočani imaju katastrofalan učinak ove sezone. Od pet utakmica, koliko su odigrali u gostima, Visočani su upisali tek jedan trijumf i to u četvrtom kolu, protiv ekipe Konjuha, ali nakon toga sreća ih baš i nije služila u gostujućim utakmicama. U utakmici protiv ekipe Sloge trener Antović će vjerovatno pokušati pronaći rješenja za loš psihološki momenat, nakon dva poraza, ali i za lošu igru ekipe na gostujućim terenima, te se svakako možemo nadati otvorenoj utakmici, sa mnogo uzbudljivih trenutaka.

U svakom slučaju ne propustite da od 19:00 sati budete uz vaš portal Visoko.co.ba, kako biste u izravnom prenosu pratili utakmicu RK Sloga – RK Bosna Centrotrans, iz Doboja.

Komentari

komentara