RK Bosna sjajnom igrom slavila protiv Iskre u Visokom: Na krilima Osmanhodžića do nove pobjede u pripremama

568

Rukometaši visočke Bosne ušli su u posljednju fazu priprema za predstojuću premijerligašku sezonu, te su se nakon osvojenog drugog mjesta na Međunarodnom turniru prijateljstva u Gornjem Vakufu vratili u Visoko kako bi kompletirali pripreme.

MARKETING

Tako je u Kulturno-sportskom centru “Mladost” večeras odigrana još jedna pripremna utakmica, ovog puta protiv MRK “Iskra” Bugojno, u kojoj su Visočani došli do maestralnog trijumfa u utakmici sa neobično velikim brojem pogodaka. Naime, rezultat po završetku 60. minuta glasio je 41:34 u korist Bosne.

Visočani su sjajno ušli u ovaj susret, te su već u prvom poluvremenu pokazali svoju nadmoć na terenu, što je ih je u konačnici i dovelo do plus sedam na poluvremenu pri rezultatu 23:16. U drugom dijelu susreta gledali smo rutinsku igru izabranika Senada Skopljaka, koji su mirno priveli utakmicu kraju i ostvarili novu pobjedu vrijednu nade u sjajnu sezonu pred nama.

Najbolji pojedinac u redovima domaćih ovog puta bio je Almir Osmanhodžić sa nevjerovatnih 13 pogodaka, dok je pet dodao Imamagić, četiri Omanović, a po tri Jamaković, Keso i Čabaravdić.

S druge strane, dobru formu pokazao je Edin Klis sa osam pogodaka, te Bostan sa šest i Smiljanić i Bečajac koji su dodali po pet pogodaka.

Inače, ovo je bila pretposljednja utakmica visočkih rukometaša u ovogodišnjim pripremama, a naredna im predstoji u subotu, kada će gostovati u Živinicama. Nakon toga ekipa bi trebala biti spremna da u punom kapacitetu uđe u prvenstvo koje startuje 14. septembra, kada će u okviru prvog kola Bosna gostovati ekipi Slavije.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara