RK Bosna u magičnoj atmosferi slavila u Visokom, pobjedom protiv RK Sloga zadržali lidersku poziciju

542

Rukometaši visočke Bosne, jednog od simbola rukometa u Bosni i Hercegovini, u magičnoj atmosferi slavili su večeras protiv ekipe RK Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja. Nošeni navijačima koji su obnovili sjećanja na neka davna vremena slave pod svodom KSC “Mladost” izabranici trenera Edhema Sirće stigli su do novog trijumfa rezultatom 33:26.

U fantastičnoj predstavi koju smo gledali na parketu u Visoko Sloga je imala prednost do polovine prvog dijela utakmice, a prvo vodstvo za domaći tim donio je Mirza Kapić, pri rezultatu 8:7. U narednom periodu, do poluvremena, bosna stiže do značajne prednosti od šest golova, ali i gosti ostaju dosljedni svojoj igri, te zalaganjem do pauze uspijevaju postaviti rezultat na 17:14, prepolovivši prednost Bosne.

U nastavku gosti ponovo uspijevaju nametnuti svoj tempo igre, te anuliraju prednost Bosne i dovode utakmicu u egal. Tada na scenu stupaju Kapić, Harmandić i golman Sirčo koji prave odlučujuću prednost za Bosnu i dovode je do novog trijumfa od sedam golova prednosti.

Kao najbolji u domaćoj ekipi nametnuo se Kapić sa 13 golova, dok je sedam dodao Harmandić, a još jedan od heroja bio je i golman Sirčo sa 16 odbrana. Na drugoj strani sjajan je bio Abdurahmanović sa 10 golova.

Bosna u narednom kolu gostuje Derventi, dok će Sloga dočekati imenjaka iz Doboja.

Komentari

komentara