RK Bosna Vispak / Uz brojne probleme visočki rukometaši stigli na Kosovo, očekuju ih dva susreta EHF European kupa

267
Foto: RK Bosna Vispak Visoko (sezona 2020/21)

Nakon 13 godina, rukometaši visočke Bosne Vispak vraćaju se na europsku scenu, gdje će ubilježiti prve nastupe protiv ekipe Besa Famgas, na Kosovu. Riječ je o utakmicama EHF European cupa, a uoči samih nastupa iz ekipe je stiglo saopćenje u vezi sa utakmicama:

MARKETING

“Nakon izolacije zbog koronavirusa naša ekipa se u ponedjeljak vratila u trenažni proces.

Poslije samo tri dana treninga, naš tim je sinoć otputovao na Kosovo, gdje ćemo za vikend odigrati dva meča 2. kola EHF European cupa protiv ekipe Besa Famgas. S obzirom na to da nema publike na ovim mečevima, odlučili smo prihvatiti da se obje utakmice igraju na Kosovu. Osim toga moramo napomenuti da smo to prihvatili zbog brojnih administrativnih problema oko viza za kosovsku ekipu. Moramo dodati i to da smo i mi imali brojnih problema sa vizama za Kosovo i da smo na našu sreću i uz veliku pomoć ekipe Besa Famgas, na kraju ipak dobili vize, ali smo po njih morali ići u Tiranu, nakon čega će se ekipa uputiti u grad Peć. Naš tim je već tri sata u Tirani i čekamo vize, pa ćemo vidjeti šta će biti. Dakle, težim putem, ali ipak idemo.

Prvi meč na rasporedu je sutra od 18 sati, a revanš dan kasnije u 15 sati.

Ekipu Bosne će s klupe voditi dosadašnji pomoćni trener Samir Jamaković, a asistirat će mu Mirza Handžić

Što se tiče sastava, u ekipi nema Nedžada Imamagića, koji se oprostio od aktivnog igranja zbog zdravlja, ali on će i dalje ostati u klubu, te će nastaviti trenirati naše najmlađe članove

Naš prioritet je izlazak iz krize u Premijer ligi BiH, a o pojačanjima za nastavak sezone govorimo početkom naredne sedmice

Čuvajte sebe, svoje najmilije i zdravlje svih vas!

Našim momcima želimo sreću i uspješan nastup na Kosovu, iako će biti jako teško protiv ekipe koju predvodi legenda bh. rukometa Nikola Prce.”

 

Visoko.co.ba/RK Bosna Vispak Visoko

Komentari

komentara