RK Novi Pazar istupio iz prve rukometne lige Srbije

144

Rukometni klub Novi Pazar istupio je iz prve rukometne lige Srbije.

Odluka je donesena na sjednici Upravnom odbora kluba, nakon nacionalnističkih uvreda koje su pretrpjeli tokom susreta sa Crvenom zvezdom. Navijači beogradskog kluba su skandirali ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, a na tribini su istaknuti i uvredljivi transparenti na račun gostiju iz Novog Pazara, uz brojna vrijeđanja na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

– Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Pošto drugi ne žele da riješe problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u Beogradu nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je istorija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi – saopćeno je iz kluba.

Fena.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.