RMU Zenica: Data saglasnost za produženje ugovora za 74 rudara

125

Za grupu od 74 zaposlenika Rudnika mrkog uglja Zenica data je saglasnost vladajućeg društva za produženje ugovora, čime je stvoren prvi uslov za normalizaciju stanja nakon što je obustavljen rad u dva proizvodna pogona.
Ovu informaciju je za RTV Zenica potvrdio Nijaz Vardo, predsjednik Sindikata Rudnika Zenica.

MARKETING

-Uprava Rudnika je obaviještena da je javno preduzeće Elektroprivreda BiH dala saglasnost na obnovu isteklih ugovora, čime se stvaraju uslovi za nastavak proizvodnih aktivnosti u Staroj jami i Raspotočju. Konačnu potvrdu ove odluke treba dati federalna vlada.

-Vardo ukazuje da je druga smjena sišla u jame i nastavit će raditi sa smanjenim obimom dok se konačno ne angažuju rudari kojima se produžavaju ugovori, što bi se moglo desiti krajem sedmice.

Ostaje da se riješi i pitanje deblokade računa, što će biti zajednički posao Uprave Rudnika Zenica i Elektroprivrede BiH.

 

 

visoko.co.ba/zenicainfo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.