Rolls-Royce ponovo mijenja glavnog dizajnera

135

Jozef Kabanj, koji je postao šef dizajna superluksuznog britanskog auto-brenda početkom aprila, napustio je taj položaj.

MARKETING

Kabanj je bio prvi čovjek Rolls-Royce dizajna samo šest mjeseci, pa njegovo povlačenje predstavlja iznenađenje. Britanski proizvođač kratko je prokomentarisao odlazak slovačkog dizajnera.

“Iako je Jozef sa nama bio vrlo kratko, zahvaljujemo mu na njegovom doprinosu tokom mandata u našoj kompaniji i želimo mu sve najbolje u budućnosti.” Rolls-Royce je saopštio i da će najava o imenovanju njegovog nasljednika biti objavljena u dogledno vrijeme.

Jozef Kabanj je karijeru započeo u Volkswagenu, a 2003. prelazi u Audi. Ipak, ovaj 46-godišnji dizajner vjerovatno je najpoznatiji po radu na Bugattiju Veyron. Posljednjih godina uoči odlaska iz VW grupe bio je šef dizajna spoljašnjosti Škodinih automobila.

Između ostalog, oblikovao je treću generaciju modela Octavia, a odgovoran je i za njen kontroverzni redizajn s kraja 2016.

Početkom 2017. prelazi u BMW grupu, u čijem vlasništvu je i Rolls-Royce, a u aprilu 2019. imenovan je za šefa dizajna te čuvene automobilske marke.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara