Naslovnica Auto Rolls-Royce s...

Rolls-Royce sprema jedinstveni auto od milion dolara za svoj 115. rođendan

26

Za unikatni Rolls-Royce Phantom na aukciji će se nadmetati bogati kupci i kolekcionari skupocijenih automobila. Bogati ljubitelji automobila dobit će uskoro priliku da svoju kolekciju upotpune još jednim jedinstvenim vozilom. Ovog puta nije riječ o skupocijenom i rijetkom oldtajmeru, već o potpuno novom četvorotočkašu.

Naime, Rolls-Royce i aukcijska kuća RM Sotheby’s pripremaju za 115. rođendan britanskog proizvođača superluksuznih automobila specijalnu poslasticu – jedinstveni Phantom.

Rolls-Royce za sada nije objavio više detalja o ovom vozilu, osim “teaser” skice na kojoj je prikazan crveni Phantom najnovije generacije. S obzirom da se radi o unikatnom vozilu, očekuje se da će ovaj automobil imati neke sadržaje i stilske elemente koje nemaju “obični” Phantomi, a sve to začinjeno amblemima koji označavaju 115 godina postojanja kompanije.

Proizvođač navodi i da će automobil imati unikatni kožni enterijer koji će biti “pravo umjetničko djelo”.

Rolls-Royce Phantom je model koji je i u svojoj “regularnoj” verziji rezervisan samo za one koji bez problema mogu da izdvoje pola miliona dolara, a podsjećamo da je prvi primjerak nove, osme generacije ovog prestižnog automobila prodat za 780.000 dolara.

Zbog svega toga veruje se se da će rođendanski Phantom na aukciji premašiti cijenu od milion dolara.

 

Visoko.co.ba/Federalna.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.