Sastojci:
- 1.400 g pilećeg filea
- 80 g špinata
- 80 g sira
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica biljnog začina
- 1 kašičica mljevenog bibera
Priprema:
Piletinu operite i nožem napravite džepove za punjenje. Zatim pomiješajte so, biljni začin i biber, premažite meso i ostavite nekoliko sati u frižideru da upije začine. Špinat obarite i isjeckajte, sir izmrvite i pomiješajte sa špinatom. Džepove napunite pripremljenom smjesom i urolajte. Meso stavite u podmazanu vatrostalnu činiju, poklopite i pecite oko 30 minuta na 180 stepeni. Jelo služite sa svježom salatom, a kao prilog možete dodati krompir.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.