Naslovnica Preporuka Rose McGowan ...

Rose McGowan optužila Harveyja Weinsteina da ju je pokušao ušutkati zbog optužbi za silovanje

20

Glumica Rose McGowan podnijela je tužbu protiv Harveyja Weinsteina, njegovih bivših advokata i privatne obavještajne agencije, optužujući ih da je pokušavaju ušutkati.
McGowan je bila jedna od prvih žena koje su optužile Weinsteina za silovanje 2017. godine. Tvrdi da su se Weinstein i njegov tim udružili kako bi je diskreditirali nakon što su čuli da piše knjigu o svom negativnom iskustvu s ovim rediteljem.

Filmski mogul trenutno čeka suđenje i negira sve navode o seksualnim odnosima bez pristanka druge strane.

McGowan tvrdi da ju je Weinstein silovao u hotelskoj sobi tokom poslovnog sastanka na filmskom festivalu Sundance 1997. godine.

Njena tužba usmjerena je na Harveyja Weinsteina, advokate Davida Boiesa i Lisu Bloom te privatnu obavještajnu kompaniju Black Cube. Ona ih je tužila za reketarenje, narušavanje privatnosti i brojne druge prevare.

Tvrdi da su, čim su čuli da je napisala knjigu 2016. godine, koja uključuje detalje o navodnom seksualnom napadu, Weinstein i njegov tim pokušali osigurati da knjiga nikada ne bude objavljena. Glumica je navela da je reditelj regrutovao agenciju Black Cube za dobijanje informacija o knjizi.

“Ovaj slučaj govori o đavolskim i ilegalnim naporima jednog od najmoćnijih muškaraca u SAD-u i njegovih predstavnika da ušutkaju žrtve seksualnih napada, a tu se radi o hrabrim ženama i novinarima koji su ustrajali na otkrivanju istine”, stoji u tužbi.

Advokat Harveyja Weinsteina rekao je za Hollywood Reporter da su optužbe protiv njega neosnovane.

Knjiga Rose McGowan originalnog naziva “Brave” objavljena je prošle godine i obuhvatila je detalje o navodnoj zloupotrebi i kako je Harvey Weinstein “zarazio” filmsku i televizijsku industriju.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.