Rukometaši vrijedno rade, Marković poručuje da neće plakati ni za kim

Najbolji bh. rukometaši u Zenici se pripremaju pred meč sa Bjelorusijom koji se igra 11. juna, javlja reporter bh. novinske agencije Patria.

Odrađen je i trening, a rukometaši još uvijek pristižu u Zenicu. Kako je na press konferenciji istakao selektor Dragan Marković 6. juna tim bi mogao biti kompletiran.

– Hvala vam što ste došli, a oni koji nisu ne moraju doći ni poslije. Kao što znate nismo kompletni. Još se skupljamo a do 6. juna bit ćemo svi tu. Imamo zdravstvenih problema, a i Duško Čelica nam ne dolazi, to je bolna situacija, ali sam oguglao na te neke problemčiće. Mirno dočekujemo utakmicu i radujem se prilici da s pobjedom odlazimo na EP. Neću plakati ni za kim, a imam devizu puno nekog „s“ donosi sreću – istakao je Marković dodajući da neće plakati ni za kim.

Selektor je istakao i da mu je posebno drago što je uspio u selekciju BiH dovesti Marka Tarabochia.

Benjamin Burić, standardni čuvar mreže naše reprezentacije istakao je da mu je drago da su došli u situaciju da odlučuju sami o svojoj sudbini.

– Uz podršku navijača očekujem tvrdu utakmicu i pobjedu, a onda i odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj – kazao je Burić, napominjući da je on iz Maglaja i da u zeničkoj Areni očekuje veliki broj svojih navijača.

Novopečeni reprezentativac BiH Tarabochia dobio je rješenje o prijemu u državljanstvo, ali pasoš još uvijek ne, ali kako je istakao Mirza Muzurović, direktor rukometne reprezentacije BiH već danas idu u Sarajevo da predaju potrebnu dokumentaciju za pasoš.

– Zahvaljujem se ljudima u Savezu i selektoru za poziv i nadam se da ću brzo dobiti i papire. Odlična ekipa i super atmosfera, svi dečki su super i dobro su me prihvatili. Što se tiče Bjelorusije nadam se da neće biti problema – kaže Tarabochia.

Bh. rukometaši trenirat će dva puta dnevno u zeničkoj Areni, u kojoj će se 11. juna u 20.15 sati igrati odlučujući susret s Bjelorusijom, s kojom BiH dijeli drugo mjesto na tabeli u drugoj grupi.

Komentari

komentara