Rusmir Hrvić: Svi radnici AS Grupacije dobiti će prvomajsku nagradu

Na Samitu distributera robe široke potrošnje - FMCG 2015.

2341

Tri hiljade radnika AS grupacije za prvi maj će dobiti novčanu nagradu, najavio je Rusmir Hrvić, prvi čovjek grupacije i direktor kompanije Klas, učestvujući na Samitu distributera robe široke potrošnje – FMCG 2015. održanom u Sarajevu.

MARKETING

Njegov izlazak i silazak sa govornice popraćen je burnim aplauzom više od 300 učesnika ovog skupa, kojima se obratio u okviru panela “Kako uspjeti danas”. Govorio je o tome kako je i zbog čega kupio devet bh. kompanija, među njima i tri firme pred stečajem sa neplaćenim obavezama od oko 200 miliona konvertibilnih maraka.

“Naše poslovanje inspirisano je Bosnom i Hercegovinom” – rekao je, najavljujući nove poslovne iskorake. Jedan od njih dogodit će se idućeg mjeseca kada će dnevnu proizvodnju odijela u travničkom Borcu sa 650 povećati na 1.250 komada.

Konstatovao je i ovo – “Kada je AS bio mala firma, država je pomagala samo velike, danas kada su izrasli u veliku kompaniju država se brine o malim.”

“Mi od države praktično ništa nismo dobili, ali joj i ne dugujemo ni jednu marku”, zaključio je Rusmir Hrvić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.