Rutinska pobjeda RK Bosna, Goražde savladano za ostanak liderske pozicije u Visokom

272

Visočki rukometaši večeras su odigrali još jednu sjajnu utakmicu na domaćem terenu i maksimalno opravdali lidersku poziciju u najelitnijem rangu bh. rukometa. Ovog puta protivnik je bio RK Goražde koji je već na poluvremenu bio savladan.

Na samom startu Visočani su furiozno pokazali nadmoć, te su u prvih šest minuta postigli šest pogodaka. U nastavku prvog dijela osigurali su konstantnu prednost od deset golova, uz sjajnih devet odbrana Enesa Sirče. Tako je rezultat nakon 30 minuta glasio 21:11.

U drugom dijelu nastavljena je odlična igra Visočana, te je trener Sirčo dao priliku i nešto mlađim rukometašima koji su uspjeli privesti sigurno utakmicu kraju. Tako je zabilježena još jedna sigurna pobjeda RK Bosna i to rezultatom 36:28.

Najefikasniji u našem timu bio je Mirza Kapić sa 11 golova, dok je Emir Omanović dodao šest. Mirza Mimić, Adnan Balta i Berin Keso po tri puta su se upisali u listu strijelaca. Kerim Čabaravdić, Adnan Harmandić, Kenan Selimović i Nedžad Imamagić su dodali po dva, a Mahir Burić i Tarik Međić po jedan pogodak.

Komentari

komentara