Naslovnica BiH Sačinjena lis...

  Sačinjena lista kandidata za direktora Federalne uprave policije

  39

  Nezavisni odbor je na sjednici, održanoj u ponedjeljak, nakon provedenog intervjua i postupka bodovanja, sačinio Listu kandidata koji ispunjavaju sve uvjete Javnog konkursa za direktora Federalne uprave policije prema broju osvojenih bodova.

  Ukupno osvojenih 97 bodova ima Zoran Galić, a zatim slijede Milan Galić s 96 bodova, Ensad Korman s 89,5 bodova, Robert Perić s 89 bodova, Ljuban Frljić s 83,3 boda, Mustafa Hujdurović sa 79,6 bodova i Zoran Čegar s ukupno osvojenih 78,8 bodova, navedeno je u saopćenju Nezavisnog odbora.

  Lista će biti upućena Vladi FBiH, koja će nakon toga imenovati novog direktora FUP-a. Pet kandidata iz reda hrvatskog naroda, u odnosu na dva iz reda Bošnjaka, pokazuje da očito na tu poziciju pretenduje HDZ BiH. S obzirom na to da je aktuelni ministar Aljoša Čampara, računa se da će ova pozicija pripasti kandidatu iz reda Hrvata, jer Zakon o unutrašnjim poslovima Federacije propisuje da ministar unutrašnjih poslova Federacije BiH i direktor FUP-a ne mogu biti iz istog konstitutivnog naroda. Čelna pozicija ove institucije ostala je upražnjena nakon odlaska Dragana Lukača.

   

  Visoko.co.ba/Federalna.ba

   

   

  Komentari

  komentara

  Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.