SAD nisu umiješane u eksploziju iranske rakete

75
President Donald Trump speaks about the partial government shutdown and border security, accompanied by Vice President Mike Pence, in the Diplomatic Reception Room of the White House, in Washington, Saturday, Jan. 19, 2019. (AP Photo/Alex Brandon)

Američki predsjednik Donald Trump je rekao u petak da Sjedinjene Države nisu upletene u neuspjelo lansiranje rakete u Iranu.
U tweetu popraćenom fotografijom satelita, Trump je napisao da se ta “katastrofalna nesreća dogodila tijekom posljednjih priprema” za lansiranje rakete Safir iz Semnana, na sjeveru Irana.

MARKETING

Raketa je eksplodirala na lansirnoj rampi u četvrtak u svemirskom centru u sjevernom Iranu, rekao je iranski dužnosnik. Jedan američki dužnosnik je isto tako rekao kako je Iran pretrpio neuspjelo lansiranje satelita.

“Iranu izražavam sućut i želim im da pronađu što se dogodilo”, napisao je.

Iran tvrdi da je njegov raketni program namijenjen civilnoj uporabi u svemiru. Ali za rakete se koristi tehnologija slična onoj balističkih projektila dugog dometa, pa je Washington sumnjičav.

Između Irana i Sjedinjenih Država traju jake napetosti nakon američkog jednostranog povlačenja u svibnju 2018. iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu potpisanom tri godine ranije.

Visoko.co.ba / vijesti.ba

Komentari

komentara