SAD: Objavljeno upozorenje na terorizam

94

Američko Ministarstvo unutrašnje bezbjednosti objavilo je upozorenje na terorizam, navodeći potencijalnu prijetnju od unutrašnjih antivladinih ekstremista koji su protiv toga da predsjednik bude Joe Biden.

MARKETING

U upozorenju se navodi da bi ekstremisti mogli da preduzmu napade protiv izabranih zvaničnika i institucije, “ohrabreni” smrtonosnim napadom 6. januara na Kongres nezadovoljnih pristalica bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.

Upozorenje je objavljeno nakon što su vlasti države Kalifornija optužile jednog od pristalica Trumpa i sljedbenika milicije krajnje desnice za posjedovanje pet improvizovanih eksplozivnih naprava koje je navodno htio da upotrebi protiv demokrata.

U nacionalnom upozorenju za terorizam ističe se da bi prijetnja od napada mogla trajati sedmicama nakon Bidenove inauguracije i pošto se Trump suočava sa procesom opoziva u Senatu.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.