Naslovnica ZDK Kultura Sajam ‘Opens’...

Sajam ‘Opens’ u Zenici okupio 283 izlagača poljoprivrednih proizvoda

27

U organizaciji Asocijacije organskih proizvođača Zeničko-dobojskog kantona, u Zenici na Trgu Alije Izetbegovića otvoren je 8. sajam organske i poljoprivredne proizvodnje i etno stvaralaštva “OPENS 2018“.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera pa kupci, kako ističe predsjednik ove asocijacije Refik Alihodžić, imaju priliku da kupe više od 5.000 proizvoda iz cijele BiH.

-Svi prijavljeni izlagači, njih 283, stigli su i izložili svoje proizvode. Zastupljeni su svi oblici poljoprivredne proizvodnje, što nam je posebno drago. I ove godine imamo izlagače iz svih gradova BiH, od kojih su 10-ak i iz Republike Srpske, koji dolaze iz gradova Rudo, Banja Luka, Jezero… – kaže Alihodžić.

Najzastupljeniji su proizvođači meda i prerađevina od meda te je i tema okruglog stola bila “Sačuvajmo planetu, održimo pčele“.

Pokrovitelji ovogodišnjeg sajma su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK-a te Grad Zenica, a partneri firme iz grupacije AS Holding, čija je “Džinovska džezva” bila postavljena na ulaz u sajamski šator iz koje su posjetioci mogli besplatno kušati bosansku kafu.

 

 

 

Visoko.co.ba/Fena

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.