Sajra Kajević postala omladinska balkanska prvakinja u taekwondou

1435

Zlatna medalja koju je osvojila Sajra Kajević na Balkanskom prvenstvu u Sofiji, najveći je pojedinačni uspjeh Taekwondo kolektiva „Bosna“, a ti povodom je upriličen i svečani doček, te proslava ovog velikog uspjeha.

MARKETING

– Od svoje četvrte godine se bavim ovim sportom i do sada sam uspjela donijeti nekoliko medalja sa međunarodnih takmičenja, međutim ova medalja i pobjeda u finalu nad takmičarkom iz Bugarske koja je aktuelna evropska prvakinja, kruna je dosadašnjeg rada. Naravno, nemam namjeru na ovome stati, naredni ciljevi su nastup na evropskim i svjetskim prvenstvima, a ko zna, možda u budućnosti budem predstavljala i našu zemlju na Olimpijskim igrama, što je svakako najveća želja svakog sportiste. – kazala nam je Sajra.

Inače, na Balkanskom prvenstvu održanom u Sofiji nastupilo je ukupno 12 zemalja sa preko 650 takmičara, a osim Sajre, bronzanu medalju je donio i Fahrudin Adilović, te su tako takmičari ovog kolektiva na najbolji mogući način predstavili BiH na ovom velikom takmičenju.

– Mi već dugi niz godina radimo posebno sa mlađim uzrastima, imamo svoje škole u nekoliko gradova i okupljamo nekoliko stotina mladih ljudi, koji su takmičari našeg kluba. Svakako, ovo je do sada najveći uspjeh koji smo ostvarili, ali upornim i vrijednim radom, te podrškom  ljudi koje smo okupili oko kolektiva, u budućnosti se nadamo i najsjajnijim odličjima sa najvećih svjetskih takmičenja. – kazao nam je trener i direktor Taekwondo kolektiva „Bosna“, Edin Kajević.

Ispred prostorija kolektiva upriličen je doček za osvajače medalja sa Balkanskog prvenstva, na kojem su se okupili svi članovi kolektiva, sponzori, kao i roditelji, a za Sajru i Fahrudina je upriličen i spektakularan vatromet, te su im dodijeljena i priznanja kluba.

– Ovo je i naš uspjeh, a raduje me da TKD „Bosna“ i čiji smo mi dio u Varešu postiže ovakve rezultate. Naša djeca iz Vareša imaju priliku da svoju ljubav izražavaju kroz ovaj sport, a još kad se dese ovakvi uspjesi, mislim da svaki čovjek koji ima odgovornost u društvu, djecu, obrazovanje i sport treba podupirati, a Vareš besprijekorno pomaže i podupire u svojim mogućnostima. – istaknuo je načelnik Vareša, Zdravko Marošević, koji je prisustvovao proslavi osvojenih medalja.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.