Salihamidžić o Coutinhu: Svi se radujemo njegovom dolasku

28

Hasan Salihamidžić, sportski direktor Bayern Minhena u izjavi za njemačke medije sinoć je potvrdio da će uskoro ozvaničiti dolazak Philippea Coutinha (27) na jednogodišnju posudbu iz Barcelone. Tom prilikom je istakao da se u klubu svi raduju dolasku tako kvalitetnog fudbalera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bayern je sinoć imao loš ulazak u novu sezonu Bundeslige. Pred domaćim navijačima odigrali su 2:2 za berlinskom Herthom, za koju je sjajno odigrao bivši bh. reprezentativac koji je bio strijelac i asistent.

“Bili smo ove sedmice u Barceloni, gdje smo sve dogovorili sa igračem. Imali smo jako konstruktivne razgovore, tokom kojih su potvrđeni dobri odnosi dvaju klubova. Nedostaje još nekoliko detalja, poput ljekarskog pregleda i potpisa ugovora, ali veoma smo sretni što smo dobili kvalitetnog igrača za Bayern”, kazao je Salihamidžić i dodao:

“Coutinho će nam donijeti nove opcije. On može igrati ‘desetku’, a može igrati i više lijevo, kao što je to često radio u Barceloni. Ko je gledao Copa Americu mogao je vidjeti da je on izvanredan igrač. Svi se radujemo zaista dobrom igraču s kojim ćemo ponuditi našim navijačima nešto spektakularno.“

Visoko.co.ba / AA

Komentari

komentara