Salihamidžić ulazi u Upravu Bayerna: Fudbalsko tržište je postalo apsurdno

178

Hasan Salihamidžić, nekadašnji fudbalski reprezentativac BiH, dobio je veliko priznanje izborom u Upravu njemačkog velikana minhenskog Bayerna u kojem je proveo i veliki dio igračke karijere. U razgovoru za klupsku internet stranicu Salihamidžić, koji ulazi u Upravu 1. jula, istakao je da je fudbalsko tržište prije pandemije koronavirusa postalo apsurdno, prenosi Anadolu Agency (AA).

MARKETING

Prije ulaska u Upravu u kojoj će biti direktor za sport, Salihamidžić je tri godine bio sportski direktor Bayerna, a tu funkciju će nastavljati obavljati i u budućnosti.

“Nikome nije potrebna kristalna kugla da predvidi da će naše društvo, a time i svi klubovi, biti podvrgnuti ozbiljnom testu u kratkom i srednjem roku. Rad na izgradnji tima uvijek je zahtijevan i bez koronavirusa. Moramo razmišljati kreativnije“, istakao je na početku Salihamidžić i dodao:

“Tržište je postalo apsurdno prije koronavirusa. Mogu govoriti samo u ime Bayerna i reći da smo uvijek postupali razumno. Tako ćemo nastaviti i u budućnosti. Način na koji gledamo fudbal, finansijski principi koje slijedimo i kako želimo djelovati na tržištu neće se promijeniti. A, uvijek postoje razne mogućnosti u doba krize.“

Salihamidžić tvrdi da se u njegovom djelovanju nakon 1. jula, kada i zvanično postane član Uprave najtrofejnijeg njemačkog kluba, neće ništa promijeniti.

“Prva faza mog trogodišnjeg perioda kao sportskog direktora oblikovan je tako što sam se morao upoznati sa načinom na koji klub funkcioniše. Tada smo počeli da se poboljšavamo i mijenjamo stvari. Moja oblast odgovornosti rasla je iz godine u godinu. Prvi tim, mladi, planiranje tima, sva podrška timovima, skauting, tržište fudbalera, razvoj analitičkih podataka. Čast mi je biti u Upravi sada, ali ništa se kod mene neće promijeniti na novoj poziciji iz operativne perspektive“, naglasio je 43-godišnji Salihamidžić.

Visoko.co.ba/AA

Komentari

komentara