Salko Sokolović podnio neopozivu ostavku u Glavnom odboru SDA

Salko Sokolović podnio je danas neopozivu ostavku u Glavnom odboru Stranke demokratske akcije (SDA).

863
?;

Razlog koji je i u pismenoj formi uputio u centralu SDA na ruke predsjedniku Bakiru Izetbegoviću i generalnom sekretaru Amiru Zukiću jeste odnos vrha stranke prema njemu u toku izbornog procesa u stranci.

MARKETING

“Na sve moguće se načine pokušavalo i uspio oboriti moj stranački rejting kroz osiguranje podrške za drugog kandidata u kantonalnoj skupštini i samo moje rušenje na mjesto predsjednika Kantonalnog odbora SDA u HNK. To se uradilo na način da se u Općinskom odboru Stolac sruši predsjednik općinskog Odbora”, rekao je Sokolović.

Istakao je da su eliminacijom stvoreni neki novi delegati od strane Salmira Kaplana “koji nisu čak ni članovi SDA, ali jesu njegova podrška u procesu”.

Pored Stoca, slična situacija urađena je i u Gradskom odboru Mostar, s obzirom na to da je čovjek koji nema visoku stručnu spremu, koja je predviđena pravilima izbornog postupka, dobio saglasnost da bude izabran na mjesto predsjednika Općinskog odbora, a koji je instalirao delegate koji su učestvovali u Sokolovićevom rušenje.

“Predsjednik Izetbegović zvao je u nekoliko navrata predsjednike općinskih odbora Jablanica i Prozor i od njih tražio podršku za moje rušenje i instaliranje njegovog poznanika i prijatelja, gospodina Mušića. Tako sam došao do toga da nisam imao podršku za izbor predsjednika Kantonalnog odbora”, rekao je Sokolović.

Dodao je da i dalje ostaje član SDA i da želi da stranačko rukovodstvo shvati da postoje ljudi koji razmišljaju na drugačiji način i koji vole i državu i SDA.

Kazao je da je do neslaganja sa rukovodstvom SDA došlo zbog toga što je imao stav u vezi odnosa HDZ BiH i SDA u HNK, odnosno što je podržavao interese bošnjačkog naroda u HNK.

Šemsudin Mehmedović podržao je Sokolovića, te saopćio kako postoji nepravda i nepravilnosti unutar SDA.

“Ne znam da li se protiv mene vodi kakav proces unutar SDA. Ja sam svoj stav jasno rekao na Kongresu. Ove nepravilnosti su razlog što sam istupio na Kongresu i ne želim da se negativni procesu ponavljaju unutar SDA. SDA će ozdraviti s nama ili bez nas jer ova stranka treba Bosni i Hercegovini. Ovo je naša stranka, nije ničija privatna, niti je ko naslijedio. Mi ćemo se boriti da SDA bude demokratska stranka”, kazao je Mehmedović.

Sokolovića su pored Šemsudina Mehmedovića, podržali i Sadik Ahmetović i Senad Šepić.

Komentari

komentara