Samo pošteno: Ni konkurs za domara u Visokom ne može proći kako treba

2643

U osnovnoj školi “Kulin ban” gdje je direktor bivši SDP-ov kandidat za načelnika i čovjek koji se preko FB Pagea Visoko.co.ba zvanično u komentarima ispisao iz ove partije desio se jedinstven slučaj u kojem je nakon konkursne procedure za prijem domara pobijedio lošiji kandidat!? Mirnes Sudžuka imao je ukupno 16,23 boda, dok je drugoplasirani Sead Njegović imao 9,65 bodova, a trećeplasirani Mustafa Duraković 9,16 bodova. Međutim radno mjesto je dobio Sead Njegović!?

MARKETING

Ništa čudno za Visoko, mjesto “ugodnog” življenja gdje je sve nenormalno postalo “normalno”, a javni sektor pretvoren u privatnu i familijarnu prćiju nosilaca izvršne vlasti i njihovih sluga.

U veoma kratkom roku uspješno su pozapošljavani uhljebi i bliža rodbina na budžetske jasle, istom metodom popunjeni su Upravni i Nadzorni odbori javnih preduzeća i ustanova pa se krenulo i dalje. Početkom februara u pomenutoj školi moguće i kao vid neke protuusluge (supruga direktora škole je član Nadzornog odbora najprofitabilnijeg općinskog javnog preduzeća “Visoko Eko Energija) desilo se da u konkursu za domara u konačnici pobijedi drugoplasirani kandidat u odnosu na onog koji je prema uslovima konkursa imao više bodova. Bolji poznavaoci lokalnih familijarnih prilika i nepotizma znaju i zašto je to tako.

Samo pošteno, pa ko koga zajebe.

Komentari

komentara