Naslovnica Preporuka Muzika Sanel Marić M...

Sanel Marić Mara snimio pjesmu po tekstu Ive Andrića

23
Nakon albuma ”Vasduh”, u kojima je uspješno obradio tekstove nekih od najvećih hercegovačkih pjesnika poput Alekse Šantića, A.B. Šimića i Maka Dizdara te albuma ”Kovilje” u kojem je radio pjesme po tekstovima suvremenih pjesnika, došao je red na novi izazov.

“‘Tekst pjesme ‘Pismo nikome’ je iz davne 1940-te još dok je Andrić boravio u Berlinu, privukao me je na prvo čitanje. Sve ono što osjećam sada u zemlji i vremenu u kojem živimo je kao nacrtano u ovoj pjesmi. Tekst je i ovaj put sam sebe ukonponovao”, rekao je Sanel Marić.

Kako kaže Mara, inspiraciju za novi uradak po Andrićevoj pjesmi ”Pismo nikome”, dobio je u razgovoru s prijateljima iz Travnika koji su mu svojevremeno organizovali koncert u rodnoj kući Ive Andrića.

Na pjesmi je radila poznata ekipa muzičara: Dario Lukić (klavir), Đani Pervan (producent), Martin Hausler (klarinet), Marko Jakovljević (bass) te Jasmir Sljepčević (bubanj).

”I ovaj put smo uspjeli uokviriti jednu cjelinu i našu kulturnu scenu obogatiti za još jednu pjesmu jednog od najvećih književnika sa ovih prostora, Ivu Andrića”, kazao je Mara ne krijući zadovoljstvo urađenim.
Rad na pjesmi je u završnoj fazi, a Andrićevo ”Pismo nikome” u izvedbi Sanela Marića Mare, uskoro bi trebalo doći do slušatelja.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.