Saobraćajnica Visoko – MZ Gračanica će izgleda konačno dobiti horizontalnu signalizaciju

912

Sobraćajnica grad Visoko – MZ Gračanica koja je ponovo asfaltirana prije nekoliko godina već duže vrijeme čeka da bude označena propisnom horizontalnom signalizacijom. Nakon vijećničkog pitanja Dejana Šćepanovića ovaj problem će izgeda biti konačno riješen. 16.7. je jedan dio postavljanja horizontalne signalizacije završen, a iz odgovora na vijećničko pitanje saznajemo da bi u sljedećih mjesec dana signalizacija trebala biti u potpunosti postavljena. Za taj posao će firma Mušinbegović d.o.o. naplatiti 30.000 KM. Nadamo se da će ova signalizacija potrajati duže nego ona koja godinama unazad biva postavljena na gradske saobraćajnice.

Prenosimo i komentar vijećnika Šćepanovića na ovaj odgovor:

“Nakon skoro 2 godine dana jedan od najvitalnijih puteva u našoj općini će konačno (valjda) dobiti horizontalnu signalizaciju.

Na rješavanje ovog problema potrošio sam 2 vijećnička pitanja i bezbroj pitanja unutar rasprava po tačkama dnevnog reda mnogih sjednica OV Visoko.

Vitalnost ovog puta ne treba pretjerano objašnjavati – jedan od najnaseljenih krajeva općine Visoko, zatim lokacija jednog od najvećih privrednih subjekata i na kraju lokacija jedne od najvećih medresa u BiH.

Na kraju ostaje nada da će se rok od 1 mjesec ispoštovati i da će ovaj put konačno dobiti horizontalnu signalizaciju.”

Komentari

komentara