Sarađujte sa opštinama čije načelnice podržavaju ratne zločince Mladića i Karadžića u svoje, a ne i u naše ime !!!

4406

Te 2003. godine u Potočarima su ukopani ostaci prvih 600 identificiranih žrtava, ekshumiranih iz nekoliko masovnih grobnica.

MARKETING

Prošle godine u Potočarima su ukopani posmrtni ostaci 35 žrtava, a do sada je ukupno u tom memorijalnom kompleksu smiraj pronašlo 6.610 žrtava genocida.

Samo dan ranije Općinsko vijeće Visoko usvojilo je sa 17 glasova ZA i 7 glasova PROTIV tačku broj 9. a koja glasi: Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o saradnji Općine Visoko i Opština Kalinovik, Istočni Drvar, Drvar, Mrkonjić Grad, Novo Goražde i Jezero.

I ne bi tu bilo ništa sporno da nismo istražili ko su načelnici/načelnice ovih opština iz RS-a gdje funkcije nositelja izvršne vlasti obavljaju kadrovi SNSD-a čiji je osnivač i predsjednik Milorad Dodik koji ne krije svoje antibosanske stavove i ne ustručava se negirati genocid, odnosno javno daje podršku ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću. Kadrovi SNSD-a sa kojima želi da uspostavlja saradnju “nezavisna” vlast u Visokom ne razmišljaju drugačije od svog stranačkog šefa.

Načelnica Opštine Jezero Snežana Ružičić jedna je u nizu političara u RS koji su javno podržali krvnika Ratka Mladića. Ona je na svom FB profilu iznijela neke stavove koji su naišli na brojne reakcije Bošnjaka iz ove male nerazvijene općine.

Podsjećamo, u Jezeru je 3.juna 1992. godine od zločinačke ruke ubijeno 34 nevine osobe, dok se traga još za njih 18.

Načelnica Kalinovika, inače rodnog mjesta ratnog zločinca Ratka Mladića, Mileva Komlenović također javno daje podršku ovom ratnom zločincu uz konstataciju da ako je optužen ne znači i da je kriv!? Ona krvnika Mladića smatra za časnog i velikog vojskovođu i heroja srpskog naroda.

Stranačka koleginica načelnice rodnog mjesta Ratka Mladića iz Mrkonjić grada, Divna Aničić, Armiju Bosne i Hercegovine naziva “takozvanom” a njeno djelovanje agresijom!?

Osim što su poznate po podršci presuđenim ratnim zločincima, načelnice ovih malih i nerazvijenih opština su tek statistički podatak po broju dobijenih glasova na prošlim izborima. Pa je tako Snežana Ružičić na prošlim izborima osvojila svega 397 glasova u Jezeru i postala načelnica pobjedivši jednog protukandidata. Mileva Komlenović je također u Kalinoviku pobijedila samo jednog protukandidata sa samo 901 osvojenim glasom. Mila Petković iz Novog Goražda je pobijedila sa 542 glasa, dok je jedini zapaženiji rezultat ostvarila načelnica koja borbu Armije Bosne i Hercegovine smatra agresijom sa 5.893 glasa u Mrkonjić Gradu.

I koji je zapravo interes Visokog od ovog Sporazuma izuzev lične promocije pojedinca!?

Ostatak Visočana od onog broja 12.949 pita nositeljicu izvršne vlasti i njene podanike odakle im pravo da u ime cijelog Visokog koje broji preko 40.000 stanovnika i u ime onih preko 30.000 sa pravom glasa, a koji nisu dali glas ovoj vlasti, da se “bratimi” i potpisuje nekakve saradnje sa opštinama koje su poznate tek po SNSD načelnicama koje podržavaju ratne zločince i izjednačavaju ratnog komandanta i heroja Srebrenice Nasera Orića sa Ratkom Mladićem i Radovanom Karadžićem !?

Nastavite to i dalje mazohistički da radite ali NE U NAŠE IME!

Sram vas bilo !!!

 

Komentari

komentara