Sarajevo: Preminuo prim. dr. Kerim Begić

114

Ugledni sarajevski ljekar, prim. dr. Kerim Begić preminuo je od posljedica koronavirusa.

MARKETING

Dr. Begić je preminuo u 74. godini.

“Tuga, neizmjerna tuga, bol u srcu… Otišao je dobri čovjek, topla i draga duša, odličan doktor, altruista, pouzdan prijatelj, umjetnik… Ljudi kao naš Kerim nikada ne umiru! Ostaju kao uzor kakav treba biti čovjek!”, samo je jedna u nizu brojnih poruka kojima se Sarajlije opraštaju od ovog doktora.

Dr. Begić rođen je 9. septembra 1947. godine. Medicinski fakultet završio je 1972. godine u Sarajevu. Specijalistički ispit iz ginekologije i akušerstva položio 1980. godine. Završio postdiplomski studij iz perinatologije i neonatologije u Zagrebu 1981. godine. Magistrirao iz oblasti perinatologije.

Edukaciju iz ultrazvučne dijagnostike završio u Zagrebu. Bio polaznik Jan Donald Inter University school of Medical Ultrasound u Dubrovniku. Bio je predavač u istoj školi u Sarajevu 2009. godine. Učestvovao aktivno na više kongresa i simpoziuma u zemlji i inostranstvu.

Skoro cijeli radni vijek, 37 godina, proveo na Ginekološko-akušerskoj klinici u Sarajevu gdje je dugi niz godina bio šef patologije trudnoće i porođajnih sala i jednu godinu šef akušerske klinike.

Dženaza dr. Begiću će se obaviti u srijedu, 7. aprila 2021. godine u 14.45 sati na gradskom mezarju Vlakovo.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/radiosarajevo.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.