Sarajevska izložba automobila otvara vrata u decembru

158
Tako će Od 14. decembra do 17. decembra ove godine u zatvorenom prostoru Centra Skenderija biti održana Sarajevska izložba automobila (SIA).

Ova manifestacija je organizirana u skłopu proslave 50. godina Centra Skenderija, u čijem kompleksu se u tom periodu održava i Zimska čarolija po ugledu na Advent u Zagrebu.

MARKETING

U gradskoj dvorani Centra Skenderija će biti izložena novi automobili, oldtimeri, trkaći automobili, quadovi, motocikli, skuteri, bicikli, gume i ostala prateća autooprema kao i bolidi mini Formule 1 i kartinzi za najmlađu populaciju. Tu će biti i vozila BIHAMK-a sa simulatorom prevrtanja vozila i simulatorom funkcije sigurnosnog pojasa, te vozila Ministarstva unutarnjih poslova sa radarima i opremom za praćenje saobraćaja.

Ućešće će uzeti i IPA (Internacionalna policijska asocijacija) sa svojim programom zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju i druga udruženja čije su aktivnosti vezane za bezbjednost u saobraćaju.

Za mališane će biti napravljen i mali poligon gdje će im se, u sklopu susreta sa neobičnim vozilima, dijeliti i brošure te edukativne bojanke sa korisnim informacijama o bezbjednosti u saobraćaju.

U sklopu Sarajevske izložbe automobila planirano je održavanje i konferencije o sigurnosti u saobraćaju kao i konferencije o elektromobilnosti.

SIA će za sve posjtioce biti otvorena od 14. 12. 2019. (subota) do 17. 12. 2019. (utorak) od 10:00 do 20:00 sati.

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara