Sarajevski bendovi organizuju humanitarnu svirku, skupljaju novac za Merimu Karahmet

111
Merimina priča se, nažalost, ne završava nesretnim gubitkom doma. Ona je prije dva mjeseca izgubila majku, a sada živi zajedno s bratom koji boluje od multiple skleroze, te ocem penzionerom koji je srčani bolesnik.

Do sada su pokrenute akcije prikupljanja novca za Merimu i njenu porodicu, ali uprkos velikom trudu studenata koji su prikupljali novac, nisu uspjeli sakupiti dovoljno te su mladi muzičari odlučili ujediniti snage kako bi pokušali pomoći Merimi.

MARKETING

“Muzika kao takva ne može vratiti nečiju porodicu ili dom, ali ima snagu da na jednom mjestu okupi sve ljude koji žele,na bilo koji način pomoći Merimi, njenom bratu, ocu i zajedno se sa njima boriti za život”, naveli su bendovi na stranici događaja na Facebooku.

Ulaz košta 5KM, a sav prihod bit će uplaćen Merimi na račun. Dobrodošle su i donacije u vidu odjeće i kućnih potrepština. U backstageu će 9. maja biti ekipa koja će pakovati i sortirati donacije, a poželjno je da građani doniraju mušku odjeću veličine XL, pantalone 54 i 56, te cipele brojeva 45 i 46. Za donacije većih stvari, poput frižidera, kauča i slično, javite se nekome od organizatora kako bi se dogovorili

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.