Šarić, Duvnjak i Popović i ove godine ponosno predstavljaju Zenicu na skokovima sa vodopada u Jajcu

359

U subotu, na Petim međunarodnim skokovima sa vodopada u Jajcu Zenica ima ponovno ima svoje predstavnike – takmičare. To su ove godine Mustafa Šarić, Sanel Duvnjak i Vladan Popović. Sve trojici je ovo zvanično peto učešće na skokovima sa vodopada.

MARKETING

Zeničani su u historiju skokova sa vodopada, a i grada Jajca ušli tako što su godinu dana prije zvaničnog početka organizovanih skokova skočili sa vodopada, u organizaciji Rafting kluba Jajce, na poziv tadašnjeg predsjednika Rafting kluba Jajce Zorana Marijanovića.

– Poziv je glasio da sami dođemo, vidimo i odlučimo hoćemo li skakati, jer nisu bili stvoreni uslovi za sigurne skokove. Ipak smo pristali i tako zadivili i publiku i grad je dobio ideju da se to podigne na veći nivo i naprave međunarodni skokovi koji su i održani naredne, 2015. godine, ističe za Zenicablog Vladan Popović.

Mustafa Šarić i Sanel Duvnjak u subotu nastupaju u takmičarskom dijelu, dok Vladan skače revijalno – slobodni stil tzv. “padobran”. Od zapaženijih rezultata Popović ima osvojeno 3. mjesto u slobodnom stilu 2016. godine, a najuspješniji zenički takmičar na svim takmičenjima širom BiH, Srbije i Crne Gore je Mustafa Šarić, koji ima brojne medalje prvih, drugih i trećih mjesta održanih širom Balkana, uključujući i Stari most u Mostaru.

Jedan od zeničkih skakača je i Muhamed Mahmić, koji ove godine ne nastupa zbog zdravstvenih problema. On ima zabilježeno 3. mjesto sa skokova u Jajcu sa vodopada

Zeničani su vrlo hrabri i vješti skakači, jer skaču na većini visinskih skakaonica širom BiH, Srbije, Crne Gore, i to na najviše skakališta. I dok se takmičari iz drugih gradova odlučuju za jednu, dvije lokacije, Zeničani su redovni na većini skakališta i lokacija.

– Uvjek nas je minimalno trojica – četvorica što nije slučaj sa drugim gradovima.Da imamo bolje uvjete i veće skakaonice bilo bi nas i više, ističe Popović. Pogledajte u galeriji neke od arhivskih fotografija iz Jajca i sa drugih skakališta.

visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.