Šarović i Ljajić u Saudijskoj Arabiji: Prijem kod princa Sultana bin Salmana al Sauda

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih poslova Bosne i Hercegovine Mirko Šarović razgovarao je tokom posjete Kraljevini Saudijskoj Arabiji s ministrom životne sredine, vodoprivrede i poljoprivrede Abdurahmanom Abdulom Mohsenom Al Fadijem.

124

Upriličen je susret i s predstavnicima najveće državne kompanije “SALIC” (Saudi Agriculture and Livestock Investment Company) u oblasti agrikulture, a nakon toga i s ministrom građevine i stanogradnje Majdenom bin Abdulahom al Hogaiem, saopćeno iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

MARKETING

Šarović se s ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije Rasimom Ljajićem, s kojim zajedno boravi u posjeti Saudijskoj Arabiji, susreo i s ministrom trgovine i investicija Majedn bin Abdulahom al Kasabijem.

Upriličen je i prijem kod princa Sultana bin Salmana al Sauda, prestolonasljednika, koji je i domaćin delegacijama Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

Privredni dio delegacije imao je sastanke saudijskim poslovnim ljudima u Rijadu, a svečanu večeru za državne i privredne delegacije BiH i Srbije priredit će princ Sultan.

faktor.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara