Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Sastanak u PU...

Sastanak u PU II u Visokom: Počinje provođenje projekta “Zajedno za bolje sutra”

229

Dana 29.01.2019. godine u službenim prostorijama PU II u Visokom održan je radni sastanak na kojem su prisustvovali Načelnik PU II Fahrudin Pušina, Komandir PS Visoko Elvedin Fišek, Komandir PS Kakanj Vahidin Topalović, Komandir PS Breza Mensur Halilović i predstavnici vjerskih zajednica, radi dogovora oko sprovođenje projekta “Zajedno za bolje sutra”.

Cilj sprovođenja projekta jeste da učenici osnovnih i srednjih škola prepoznaju obilke ponašanja koji predstavljaju maloljetničko prestupništvo, prekršaje i krivična djela i da prepoznaju važnost građanskog aktivizma kao odgovornost svake osobe u zajednici u kojoj žive. Takođe, roditeljima će se prezentovati problemi sa kojima se susreću policijski službenici u radu sa maloljetnim licima, odnosno sa učenicima osnovnih i srednjih škola, te je cilj upoznati ih sa sankcijama i odgovornostima koje snose kao roditelji i da prepoznaju devijantno i asocijalno ponašanje kod svog djeteta kako bi na vrijeme mogli poduzeti određene mjere u odgoju.

Predstavnici vjerskih zajednica prihvatili su partnerstvo u realizaciji projekta, na način da će u okviru svojih redovnih vjerskih aktivnosti educirati mlade i roditelje o društveno neprihvatljivim ponašanjima.

Početak realizacija projetka “Zajedno za bolje sutra” u školama planiran je od 11. februara 2019. godine.   

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.